Sevgi ile İlgili Kompozisyon

Sevgi ile ilgili kompozisyon örneğimize göz atabilirsiniz. Yazıya başlık olarak Sevginin Önemi ifadesini kullanabilirsiniz.

Sevgi; insanlar için ekmek, su gibi çok önemli bir ihtiyaçtır. Sevgi, insanı tamamlayan bir duygudur. Bundan dolayı sevgisiz büyüyen biri birçok konuda eksiklik yaşar. Bu eksiklik hayatın her döneminde onun canını yakar. Dolayısıyla sevgi konusu hiçbir zaman kulak ardı edilemez.

Gücünü sevgiden alan insanlar, kendisiyle barışıktır. O kimseler hayat hep güzel yönlerden bakar.Aksi halde istemeyen olaylar yaşanır. Örnek vermek gerekirse sevgisiz bir ortamda büyüyen çocuklar şiddete meyilli olur. Çünkü onlar kendilerini değersiz görürler. Bu nedenle çevresindeki kişilere de değer veremezler. Bu gibi insanları topluma kazandırmak için onlara sevgi ile yaklaşmalı, değerli olduklarını hissettirmeliyiz. İşte burada sevginin önemi kendini belli etmektedir.

Sevginin gücü her şeyi düzeltmeye yeter. Dünyada sevmek ve sevilmek her zaman için ayrı bir öneme sahiptir. Şu fani dünyada gelip geçici olduğumuzun bilincinde olmalı ve bütün hayatımızı sevgi içinde yaşamalıyız diye düşünüyorum, bilmem katır mısınız? Peygamberimiz de kim bir kişiyi seviyorsa, ona sevdiğini söylesin diyerek sevginin ne kadar önemli olduğunu ifade etmiştir.

Sonuç olarak insan yaşamına anlam katan bir şey varsa o da sevgidir.  Bu nedenle sevginin önemi çok büyüktür. Onun  her şeyde kuşatıcı, büyüleyici bir etkisi vardır. Dolayısıyla hayatımızın merkezine sevgiyi koyarsak doğru yoldayız demektir.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski