Sağlıklı Yaşam ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki yazıyı incelediğinizde sağlıklı yaşam ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Sağlıklı yaşam için birçok şeyi göz önünde bulundurmalıyız. Hepimizin öncelikli isteği sağlıklı bir şekilde yaşamaktır. Bunun için de en başta yediğimize, içtiğimize dikkat etmez gerekir. Sağlıklı olmak için düzenli olarak beslenmeliyiz. Beslenmede düzenli olmak çok önemlidir. Vücudun kendini toparlaması, yenilemesi için her gün aynı saatlerde yemeğe oturmalıyız. Mesela oruç tutarken besleme ile ilgili bir düzenlilik oluşuyor. Aynı saatlerde sahur ve iftar yapıyoruz. Vücut bu düzenli hayata alışıyor ve sağlık açısından daha iyi hale geliyor.

Sağlık için olmazsa olmaz konulardan biri de spor yapmaktır. Çünkü sporla vücut daha dinç olur, hücreler kendini yeniler, adeta çakı gibi oluruz. Demek ki hareket etmenin de sağlığımıza ciddi bir katkısı vardır. Spor yapan kişi yapmayanlara oranla daha sağlıklı olur. Madem sağlığımız için spor önemli, o zaman sporu da günlük hayatın rutini haline getirmeliyiz. Mesela bisiklet sürmek gibi bir özgürlüğümüz var. İmkanı olanlar bisiklet alıp kullanabilir Yüzmedir, koşudur, bu tür şeyler yapabiliriz. Hiçbir şey yapamıyorsak, en azından günlük beş on dakika yürüyüş bile sağlık açısından çok faydalı olacaktır. Zaten yürüyüş yapmak çok zor bir şey değildir. Hem temiz hava almış olursunuz. İçiniz açılır, stresinizi atarsınız. Dolayısıyla bedenen ve ruhen sağlığımıza yatırım yapmalıyız.

Sağlığına dikkat edenlere bakarsanız genel olarak dengeli beslenen ve spor yapan kişiler olduğunu görürsünüz. Demek ki düzenli beslenme ve spor yapma, sağlıklı olmada çok büyük etkiye sahiptir. Bunun dışında aşırı üzüntüden, strese girmekten de kendimizi uzak tutmalıyız. Anlayacağınız sağlıklı yaşam için birçok faktör etkilidir. Sağlıklı olmak istiyorsak, bunlara dikkat etmek gerektiğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski