Karanfiller ve Domates Suyu metninden hareketle çalışmanın önemi ile ilgili bir afiş hazırlayınız.

“Karanfiller ve Domates Suyu” metninden hareketle “çalışmanın önemi” ile ilgili bir afiş hazırlayınız. Hazırlayacağınız afişin taslağını aşağıda oluşturunuz.

Hazırladığım afişte çalışmanın önemi ile ilgili kavramları kullandım. Bu kavramlar, emek, inanç, alın teri ve en sonda da başarıdır. Bunları kullanarak hazırladığım afişte çalışmanın önemine dikkat çekmek istedim.


Çalışmanın önemi çok büyüktür. Gerçek manada başarı istiyorsak bu uğurda çok çalışmalıyız. Ayrıca başaracağımıza inanmalıyız. Çünkü insan inanır ve yürekten isterse her şeyi başarabilir. Çalışmak demek; emek, inanç, alın teri ve başarı demektir. 

Başarıya ulaşmak için önümüzde zorlu bir yol var. Bu yolu merdiven gibi düşünebiliriz. Merdivenin en üst kısmına ulaştığımızda başarıyı yakalamış olacağız. Siz de bilirsiniz ki başarıya giden yol çok yorucudur. Bu yolda inanarak, emek harcayarak, alın teri dökerek yürümek çalışmak demektir. 

Çalışarak bu işin sonunda başarıya ulaşacağımızı bilmeliyiz. İşte bunlar çalışmanın önemini açıkça ortaya koymaktadır. Yani bir şeylere katlanacağız ki sonunda istediğimizi elde edelim. Böylece başarmanın haklı gururunu yaşamış oluruz.

6 Yorumlar

Daha yeni Daha eski