Memleket Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Memleket sevgisi ile ilgili kompozisyon konusunu kısaca ele alacağız.

Memleket insanın doğup büyüdüğü hayata hazırlandığı yerdir. İnsanın gözünü dünyaya ilk açtığı yer memleketidir. Çocukluk yıllarının güzel hatıraları memlekette geçer. Onun için memleket her insan için çok özel ve değerlidir. Ancak insan büyüdükçe okul, iş askerlik gibi nedenlerden dolayı memleketten ayrılma durumuyla karşı karşıya kalır. Ayrılık çok zor gelir insana. Çünkü çok sevdiği ailesini arkadaşlarını memleketini geride bırakmış olur.

Memleket sevgisi gittikçe büyür insanın içinde. Örneğin üniversite okumak için memleketinden ayrılan biri ilk başlarda çok zorlanır ayrılıktan. Memleketi buram buram burnunda tüter. Tatil günlerini iple çeker. Memlekete kavuşma duygusuyla yanıp tutuşur. Çünkü onun aklında memleketi vardır. Memlekette onu bekleyen yakınları vardır. 

Memleket sevgisi bazı sebeplerden dolayı memleketinden ayrılmak zorunda kalanların çok iyi anlayabildiği bir duygudur. Onlar çok sevdikleri memleketlerinden gerek iş bulmak umuduyla, gerekse okuyup bir meslek sahibi olmak amacıyla ayrılan kişilerdir. Kimileri de uygun olmayan yaşam koşullarından kurtulmak için, daha iyi hayat şartlarına kavuşmak için memleketten ayrılabiliyorlar. Onlara kalsa, imkanları iyi olsa memleketlerini bırakıp gitmezler. Çünkü onlar memleketini gerçekten seven kişilerdir.


Bazı şairlerimiz şiirlerinde memleket sevgisi, sıla özlemi gibi temaları işlemiştir. Onlar da memleketten ayrı kalma duygusunun ne kadar zor olduğunu şiirlerinde anlatmışlardır. İşte memleket sevgisi böyle bir şeydir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski