Vatan Konulu Deneme Yazısı

Bu bölümdeki deneme yazısını inceleyerek vatan konulu bir deneme yazacağınız sırada yeteri kadar fikir edinebilirsiniz.

Vatan, bir milletin üzerinde varlığını sürdürdüğü toprak parçası olarak bilinir. Bu anlamda vatan kavramı çok önemlidir. Yani bir milletin her şeyden önce varlığını sürdürebilmek için üzerinde yaşayacağı toprağa ihtiyacı vardır. Bu toprak vatan toprağıdır. Onu yalnızca bir toprak olarak görmek son derece yanlıştır. Bu uğurda nice şehidimiz var. Yani vatan toprakları atalarımızın kanıyla sulanmıştır.

İnsan vatanı olmadan gerektiği gibi yaşayamaz. Vatan olmayınca hiçbir şey olmaz. Vatan bir milletin namusu gibidir. Bunun için vatana sahip çıkmak herkesin en öncelikli görevi olmalıdır. Vatan uğrunda canların feda edildiği yerdir. Atalarımız yıllar önce bu güzel vatan topraklarımızı, düşmanlara karşı savunmuş ve biz Türk gençliğine emanet etmişlerdir. Türk gençleri olarak bunun bilincinde olmalı ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Başka bir ülkeye gittiğinizde ne olursa olsun vatanınızı özlersiniz. Çünkü insanın doğup büyüdüğü, aidiyet hissettiği vatan toprakları bambaşkadır. Bunun için vatan toprağı kutsaldır. Denilebilir ki, vatan her şeyimizdir. Bunun için ilk önceliğimiz vatanımızı kem gözlerden korumak olmalıdır.

Vatanımız bizim millet olarak sımsıcak yuvamızdır. Bu yuvayı korumak da biz gençlere düşmektedir. Çok değerli askerlerimiz, bu yuvanın huzurlu olması için gece gündüz nöbet tutmaktadır. Onlar vatan sevgisinin ne demek olduğunu aslında hepimize gösteriyor. Onlara çok şey borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız. Sonuç olarak vatan insanın en sıcak, kendini güvende hissettiği bir yuva gibidir. Bu yuva rahat ve huzurlu yaşadığımız yerdir. Vatanımızı sevmek, onu her türlü olumsuzluktan korumak için de her birimize büyük iş düşüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski