Hayvanları Koruma ile İlgili Kompozisyon

Hayvanları koruma ile ilgili kompozisyon örneğimizi inceleyip fikir alabilirsiniz.

Hayvanlar insanlarla bu dünyayı paylaşan canlılardan biridir. Bazı hayvanlar ise insanlara daha yakındır. Örnek olarak koyun, keçi, inek gibi hayvanlar insanlara hem et hem de süt yönünden çok büyük katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra kedi köpek gibi hayvanlar da evcil hayvan olarak köylerde evlerimizin yanındadır. Diğer hayvanlar ise genelde doğada yaşayarak hayatlarını sürdürürler.

Kış günlerinde bazı hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını görürüz. Soğuk ve karlı havalar, hayvanlar için de çok elverişsiz olabilir. Onlar bizim gibi konuşamaz ama onların da çeşitli ihtiyaçları var, aileleri var. Hayatta kalmak ve yavrularına bakmak için yiyecek kovalayan hayvanlara dünyayı dar etmenin kimseye bir yararı olmaz. Onlara eziyet etmekten kaçınmalıyız. Dolayısıyla hayvanları korumak biz insanlara düşüyor. Elimizden geldiğince en azından pencere kenarlarına, ağaç dallarına yiyecek bırakmalıyız. Ayrıca hayvanların su içmeleri için de kullanmadığımız kaplara su koyabiliriz. Hiçbir şey yapmıyorsak bile onlara asla zarar vermemeliyiz. Bazen hayvanlara eziyet edildiği oluyor. Bu durumlar çok üzücüdür. İnsanların bunları yapmasına bir türlü aklım ermiyor.

Sonuç olarak hayvanları korumak insanlık göstergesidir. İnsan olarak bu görevi yerine getirmeliyiz. Hayvanlardan evcil olanlar bizimle arkadaş bile olabiliyor. Onların ağzı var dili yoktur ama bize muhtaç oldukları anlarda onlara yardımcı olmalıyız. Hepimiz de hayvanları koruma konusunda duyarlı davranmalıyız.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski