Bir Kahramanlık Destanı Mehmetçik Konulu Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek bir kahramanlık destanı Mehmetçik konulu kompozisyon yazınız için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Mehmetçik dendiğinde akla ilk gelen, canları pahasına vatanımızı koruyan askerimiz gelir. Onlar ki vatanımızı koruyarak çok önemli bir vazife yapmış oluyorlar. Mehmetçiklerimize desteğimizi her zaman sürdürmeli ve onlar için dua etmeliyiz. Bizler onlar sayesinde evlerimizde rahat rahat uyuyoruz. Günlük hayatımıza devam ediyoruz. Onlar her biri bir ana evladı, vatan sevdalısı, yurdumuzun güvenliği için uykusuz geceler geçiren asil ordumuzun birer neferidir.

Biliyoruz ki vatanımızı her an koruyan bir Mehmetçiğimiz var. Askerlerimize sürdürdükleri vatan görevinden ötürü her zaman saygı duymalıyız. Mehmetçiklerimiz vatan sevgisinin ne demek olduğunu, askerlik görevini yaparken iliklerine kadar hissediyorlar. Mehmetçiğimiz, kahramanlık destanı yazarak Türk gençliğine en güzel örnektir. Onlar tarihten gelen bağımsızlık ülküsüyle vatanımızın bel kemiğidir. Düşmanı titreten gücüyle devletimizin, vatan topraklarımızın en önemli koruyucusudur.

Nerede zulme uğrayan bir millet varsa, onların yardımına ilk olarak Mehmetçiğimiz koşmaktadır. Savaş mağduru birçok milletin yarasını saran yine Mehmetçiğimiz oluyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek az gelir. Bu uğurda canlarını feda eden sayısız Mehmetçiğimiz var. Ruhları şad olsun onların. Gittikleri yerin cennet olduğunu bildiğimiz için yüreğimize su serpiliyor. Ancak geride bıraktıkları aileleri, sevdikleri, yakınları için çok zor bir durum olduğunu da unutmamak gerekmektedir.

Sonuç olarak Mehmetçiğimiz her yerde kahramanlık destanı yazıyor. Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da millet olarak tarihin en büyük destanını yazdığımız için milletimizle, ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bu duygular içinde şehitlerimize Yüce Yaradandan rahmet diliyorum. Gazilerimize ve yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Mehmetçiğimizle her zaman gurur duyarak vatanımız için elimizden ne geliyorsa yapmalı, bayrağımıza, marşımıza, ezanımıza sahip çıkmalıyız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski