En Verimli Yağmur Alın Teridir Sözü ile İlgili Kompozisyon

"En verimli yağmur alın teridir sözü ile ilgili bir kompozisyon" konusundan kısaca söz edeceğiz.

İnsanoğlu, kendi geçimini sağlamak veya hayallerine ulaşmak için çalışmalıdır. İnsan çalışarak ailesine bakar. Ailesinin, kendinin ve çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını karşılar. Hayat devam ettiği sürece insan çalışacaktır. Çalışmak deyince sadece bir inşaatta çalışmak anlaşılmamalıdır. Çalışmanın da birçok şekli vardır. Kimisi mesleğini yaparak çalışır, kimisi bir sınavı kazanmak üzere çalışır, kimisi tarlada çalışır.

İnsan çeşitli şekillerde çalışarak bir isteğine ulaşmak için alın teri döker. Bu uğurda alın teri dökerek emeğimizin karşılığını almak isteriz. Tabii ki her çalışmanın bir meyvesi de vardır. İnsanlar çalışırken alın teri dökerler. Bunun sonucunda bir kazanç elde ederler. Alın teri ile kazanılan para da bu kazançlardan biridir. Kime sorsanız alın teri ile kazanılan paranın, yani helal paranın insana mutluluk verdiğini söyler. Alın teri dökmek demek, insanın bir hedef doğrultusunda bütün zorluklara rağmen çalışıp çabalamasıdır. İnsan bu hedefine ulaşmak için emek vermeye devam eder. Sonunda isteğine ulaşır. İşte böyle durumlarda en verimli yağmur alın teridir. Yağmurun toprağı bereketlendirdiği gibi, alın terine bağlı olan kazanç da bereketlenerek çoğalır.

Alın teri dökerek, çalışıp didinerek, emek harcayarak insanın kazancı katlanarak artmış olur. Bunu toprağa bir ürün ektiğimizde, hasat zamanında çok fazla ürün almamıza benzetebiliriz. Nasıl ki bir buğday tanesinden onlarca buğday elde ediyoruz, verim alıyoruz. Alın terinin sonucunda da emeklerimizin karşılığının çok daha fazlasını almış oluyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski