Mutluluk Konulu Deneme Yazısı

Bu bölümü incelediğinizde mutluluk ile ilgili deneme yazısı yazacak şekilde fikir edinmiş olacaksınız.

Mutluluk, her insanın yaşamak istediği özel duygulardan biridir. Ancak hayatta her zaman mutlu olunmuyor. Bazen öyle olaylar yaşıyoruz ki mutluluk sanki bizden çok uzakta gibi hissediyoruz. Mutlu olmak için insanların zengin olması gerekmiyor. Bazen çok küçük bir gülümseme bile bir insanın mutlu olmasını sağlayabiliyor. Sevdiklerimizi mutlu edersek, başkalarının sevinçlerine ortak olursa veya iyilik ve yardım edersek biz de mutlu olabiliriz.

Mutluluğu erişilmez bir duygu olarak görmemeliyiz. Mutluluk, belki de çok yakınımızdadır. Onu biz fark edememişizdir. Mutlu olmanın yollarından biri de çevremizdeki olaylara bakış açımızdır. Olaylara iyi ve olumlu yönden bakarsak mutluluk elde edebiliriz. Tabii ki hayat bazen çekilmez oluyor. Ancak karamsarlığa kapılmadan zorlukların, sıkıntıların geçici olduğunun da farkında olmalıyız. Mutlu olmak istiyorsak en yakınımızdakilerden başlayarak çevremizdeki insanları mutlu etmeliyiz. Sevdiklerimizi mutlu etmeliyiz mesela. Anne babalarımıza saygı, sevgi içinde davranmak, onların gönlünü hoş tutmak da mutluluk kaynaklarımızdan biridir.

Mutlu olmak, her insan için özlenen bir duygudur. Çünkü hayatın sıkıntısı bitmiyor. Karşılamamız gereken ihtiyaçlar var. Ulaşmak istediğimiz hedefler var. Bunları gerçekleştirmek, sevdiğimiz insanlarla beraber güzel bir şekilde yaşamak bizi mutlu eder. Mutluluğumuzu başkalarıyla paylaşmaya önem vermeliyiz. Çünkü sevinçler, mutluluklar paylaştığımızda anlamlı olur ve çoğalır. Ayrıca hayvanları da mutlu etmeliyiz. Bazen bir hayvanla kurulan samimi dostluk bile mutluluk açısından çok önemlidir. Veya girdiğimiz sınavlarda yakaladığımız başarılı sonuçlar bize mutluluk olarak geri dönebilir.

Görüldüğü gibi mutluluk için birçok etken vardır. Önemli olan bizim onu arayışımızdır. Sadece her istediğimiz olunca veya paramız olunca mutlu olacağız diye bir düşünceye kapılmamalıyız. En küçük bir durumda bile mutlu olmanın yollarını aramalıyız.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski