Otizm ile İlgili Kompozisyon

Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otizm ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Otizm insanların sosyal hayatını etkiler. Çevremizdeki otizmli kişilere yaklaşırken onları anlamaya çalışarak hareket etmeliyiz. Otizmli çocukları rahatsız etmeden onların bizimle oynamasına, eğlenmesine fırsatlar oluşturmalıyız.

Otizmli olan kişiler aslında farklı alanlarda birçok beceriye sahiptir. Sadece onları anlamaya çalışarak, onların anladığı dilden konuşarak hareket edersek, onların da bizden farklı kişiler olmadığını görürüz. Zaten en doğru yaklaşım da budur. Yani kendimizi onların yerine koyarak otizmli kişileri en iyi şekilde anlayabiliriz.

Mesela onlara bu işi yapmak senin elinden gelir değil de, bu işi sen kolaylıkla yapabilirsin demek gerekiyor. Lafı uzatmadan sade, kolay ve anlaşılır bir dil kullanmak otizmli çocuklarla daha sağlıklı iletişim kurmak için çok gereklidir. Bu sayede onların kendilerine olan güvenini kazanmasına da yardımcı oluruz. Onlar neler yapabildiğini keşfettiklerinde bu durum onlara öz güven sağlar. 
Otizmli olan kişilerin zihinsel açıdan bizden farklı düşündüğünü görebiliyoruz. Onları topluma kazandırmak için elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız. Bunun için otizmli çocuklarla iletişime geçmenin bir yolunu bulmalı, onları kendi iç dünyalarına kapanmaktan kurtarmalıyız.

Sonuç olarak otizmli çocukları anlamaya çalışmalı ve onların kendilerini rahatlıkla ifade edebilmesine olanak tanımalıyız. Onların bizden hiçbir farkı yoktur. Yapacağımız en iyi şey onları anladığımızı belli etmek ve uygun bir üslup kullanmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski