Vefa ile İlgili Deneme Yazısı

Bu bölümü tamamladığınızda vefa kelimesinin anlamı ne demek, vefa ile ilgili deneme yazısı konularında bilgilenmiş olacaksınız.

Vefa, samimi olduğumuz insanlara veya zor duruma düştüğümüzde yanımızda olanlara karşı duyduğumuz gönül borcudur. Bir anlamda sevgide bağlılık, onu unutmamak gibi anlamlara gelir. Bu nedenle vefa, bir insan için çok önemlidir. Vefalı olmak da insanlarda aranan en güzel özelliklerden biridir. İnsanlık belirtisi olan vefa, insanların birbirine karşı bağlılığıdır. Bundan dolayıdır ki vefa duygusu, kalplerin ısıtır.

İnsan olarak şu hayatta başımıza her şey gelebilir. İşte böyle sıkıntılar içinde yüzerken bize destek olan kişilere vefa borcumuz oluşur. Onlara karşı vefalı davranmak gerekir. Araya ayrılıklar girse, çok uzun zaman geçse de onları arayıp sormalıyız, bazen ziyaret etmeliyiz. Aramızdaki bağı kesmemeliyiz. Böyle yaparsak vefalı bir insan oluruz. Vefa, insana mutluluk sağlayan erdemlerden biridir. Bu mutluluk kaynağımızın kurumasına engel olmalıyız. Çünkü vefanın olduğu yerde ihtiyacımız olan güzellikler de yeşerir. Vefa dostluk demektir. Vefa, gönül kazanmak demektir. Böyle güzel bir tavrı göstermek de tabii ki insanların kalbini kazanmayı sağlar. Vefalı olan kimseler toplumda daha çok kabul görür. Vefasızlık ise insanların birbirinden uzaklaşmasına yol açar. Mesela yıllarca arkadaş olan kimseler ayrıldıktan sonra birbirini arayıp hal hatır sorarsa işte bu durum vefanın göstergesidir.

Aramızda gönül bağı oluşan kişileri yıllar sonra arayıp onları ziyaret edersek bu da vefaya bir örnektir. Böyle şeylere toplum olarak ihtiyacımız olduğu apaçık ortadadır. Sonuç olarak vefa konusu hayatımızda büyük bir öneme sahiptir. Bununla birlik ahde vefa göstermek de insanı insan yapan değerlerin başında gelir. Kısacası hayatımızda her zaman vefalı bir insan olarak yaşamalıyız. Böylece sevgiye ve gönül bağlılığına dayalı daha iyi ilişkiler kurabiliriz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski