Milli ve Dini Bayramların Önemi ile İlgili Kompozisyon

“Milli ve dini bayramların önemi ile ilgili kompozisyon” konusuna yer vereceğiz.

Milli ve dini bayramlar toplum olarak bizleri bir araya getiren, birlik beraberliğimizin en güzel sembollerinden biridir. Bu birlik ve beraberlik ruhu her yıl milli ve dini bayramlarda öne plana çıkar. Böylece toplumsal bir dayanışma ortamı oluşur. Bu bayramlarda insanların bir araya gelmesi, birbirini önemsemesi çok anlamlıdır.

Milli bayramlarımız ile ecdadımızın tarihteki kahramanlıklarını, vatanımız için şehit düşmelerini, canlarını feda etmekten çekinmediklerini hatırlarız. Ayrıca onları rahmet ve minnetle yâd ederiz. Milli bayramlar vatan sevgisinin nasıl olduğunu anlatır bizlere. Çünkü biz kahraman ecdadımızın Kurtuluş savaşına hangi şartlar altında savaştıklarını milli bayramlar ile çok daha yakından öğreniriz. Bu açıdan milli bayramlarımız onları minnetle andığımız günlerdir. Dini bayramlarda yardımlaşma, merhamet, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duyguların öne çıktığı bayramlarımızdır. Dini bayramlarda temiz elbiseler giyilir, aile ve akraba ziyaretleri yapılır. İhtiyaç sahibi insanlara yardım edilir. Bu ve benzeri güzel davranışların sayısı dini bayramlarda artar. Milli ve dini bayramlar milletimizin birbirine kenetlenmesini sağlar. Böyle çok değerli ve güzel olan bayram geleneğine sahip olduğumuz için ben çok seviniyorum.

Sonuç olarak kültürümüz açısından milli ve dini bayramların önemi büyüktür. Birlik beraberliğimizin sembolü, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneği, milli ve dini anlamda sorumluluğumu olan bayramlarımızı her zaman önemsemeliyiz diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski