Sonbaharın Gelişi ile İlgili Deneme Yazısı

Aşağıya sonbaharın gelişi ile ilgili deneme yazısı yazdım. Siz de eklemelere yapabilirsiniz. Bir de koyacağınız başlık kısa ve ilgi çekici olmalıdır.

Sonbahar doğadaki büyük değişimin habercisi olarak kapımızı çalmaktadır. Bu değişim hem doğal hayatı hem de insanların hayatını etkiliyor. Doğal hayatı etkilemesi hayvanların kış geleceği için yiyecek bulma telaşı, sığınacak bir liman bulma telaşını içeriyor.

İnsanlar için de hüzün duygusunu bol yaşandığı, artık tatil döneminin bittiği, iş ve okul hayatının başlayacağının habercisidir sonbahar. Sonbahar ile ilgili olarak söylenecek çok söz var aslında. İnsan hayatının da bir gün sona ereceğini yaşlılığın gelip kapımıza dayanacağını anlatan sonbahar üzerine düşünmek gerekir.

Sonbaharın gelişi bende güzel duygular uyandırıyor. Örneğin sonbahar mevsiminde insanın şiir yazma isteğinde bir artış oluyor, Yağmurların da yeniden başlamasıyla oluşan toprak kokuları sonbaharın bir başka güzelliğini teşkil ediyor. İnsanoğlu sonbaharın gelişi ile birlikte derin düşüncelere dalmaktan kendini alamıyor. 

Türkülerde hazan mevsimi olarak geçen mevsim de yine sonbahar mevsimidir. Bu sebeple sonbaharda türkü dinlemek bir başka anlam taşıyor. Her mevsimin kendine göre güzelliği var. Ben de sonbaharı özellikle seviyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski