Ağaç Yaprağıyla İnsan Dostuyla Güzeldir Kompozisyon

Bu yazımızda “ağaç yaprağıyla insan dostuyla güzeldir atasözü ile ilgili kompozisyon” konusunu kısaca ele alacağız.

Yapraklar ağacı tamamlayan süslerdir. Onlar varken ağaç göze daha bir hoş görünür. Ağaçlarda yaprak olmayınca görüntü adeta iskeleti andırır. Bu da hoş bir görüntü değildir. Dolayısıyla ağaç yaprağıyla güzeldir. İnsanlar da ağalar gibi güzel olmak istiyorsa dosta ihtiyaç duyar. Yani dostlar yapraklara benzetilebilir.

Ağaçlar yapraklarıyla güzelse, insan da dostuyla güzeldir. Dostu olmayan bir insan eksik kalır, yalnızlaşır. Dost bir insanı tamamlayan unsurdur. Dost ve arkadaşlarımız olmadığında tek başına kalmış oluruz ki bu hiç de iyi bir durum değildir. Bir insanın anlamlı olması, değerinin olması dostu olmasına bağlıdır.

İnsanlar dostları sayesinde ayakta kalabilir. Nasıl ki ağaçlar yapraklar olmayınca boş bir iskelet gibi görünür ve anlamsız olursa, insanlar da dostları olmadığında pek bir anlam ifade etmez. İnsan sosyal bir varlık olduğu için dost ve arkadaş edinmelidir. Ancak bu şekilde hayatın anlamlı olmasını sağlayabiliriz. Yoksa kendi kabuğuna çekilen bir insan için hayatın anlamı olamaz.

Sonuç olarak ağaç yaprağıyla insan dostuyla güzeldir. Biri olmadan diğeri hiçbir şey ifade etmez. Yapraklar, ağaçların güzel görünmesini sağladığı gibi, dostlar da insan hayatının güzelleşmesine katkıda bulunur. Dostlar konuşmak, hayatı birlikte paylaşmak için gereklidir. Etrafınızda derdinizi anlatacağınız bir dostunuz yoksa her şey daha ağır gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski