Engelli insanlar günlük hayatta ne gibi sorunlar yaşıyorlar?

Engelli insanlar günlük hayatta ne gibi sorunlar yaşıyorlar? Bu sorunlara çözüm öneriniz nelerdir? Kısaca açıklayınız.

Engelli insanlar, günlük hayatta çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu sorunları sıralayacak olursak; kendilerini ifade edememe, her zaman birine muhtaç olma, arkadaşları gibi oyunlar oynayamama, gezip eğlenememe, dışlanma korkusu, yetersizlik duygusu yaşama, yolda engelli kaldırımlarına araçların park edilmesi, kendine güvensizlik, başkalarına yük olduğunu düşünme gibi sorunlar ilk olarak aklımıza gelmektedir. Bu sorunlara çözüm öneriniz nedir derseniz şunları söylerdim:

Engellilere karşı daha hoşgörülü ve anlayışlı davranma konusunda insanları bilinçlendirilmesi gerekir. Ben öncelikle engelli bir arkadaşım olsa, bu durumunu ona hissettirmeden onunla oyunlar oynar, güzel vakitler geçirirdim. Sohbet ederim. Yalnız olmadığını her zaman onun yanında olacağımı söylerdim. Engelli insanların yanında bir yakınının bulunması önemlidir. Bunun için engelli olan bir kişiye ev halkından birisinin mutlaka eşlik etmesi çok yerinde olacaktır.

Engellilerin ihtiyacı olan gerekli sandalye, tekerlekli araba gibi araların ilgili kurumlarca karşılanması gerekir. Ben bu konuda ilgili yerlere müracaat ederek engellilere katkı sağlamak isterdim. Okulların giriş kısmına engelli merdiveni yapılabilir. Toplu taşıma araçlarında engelli koltuğu bulunmalıdır. Otobüslere engelli koltuğu yapılmasın için gerekli yerlere başvururdum.

Sonuç olarak engelli insanların işlerini kolaylaştırmak için herkes elini taşın atına koymalıdır. Onlara engelli olduklarını hissettirmeden onları aramıza almalı, oyunlarımıza, sosyal faaliyetlerimize dahil etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski