Faydalı işler yapmak konulu kısa bir konuşma hazırlayınız.

“Faydalı işler yapmak konulu kısa bir konuşma hazırlayınız.”

Sevgili arkadaşlar, faydalı işler yapmak şu kısa ömrümüze koskoca iyilikler sığdırmaktır. Mesela yaşlılara yardım etmek, hayvanlara su ve yiyecek vermek faydalı işlerdendir. Bu iki örnek küçük gibi görünebilir ancak bu işleri yapıyorsak çok iyi bir şey yapmış olduğumuzu kabul etmeliyiz.

Faydalı işler yapmak insanların birbirine yardım etmesini sağlar, toplumda dayanışmayı artırır. Bu noktadan baktığımızda, herkes ne işle meşgulse o alanda insanlığa, çevreye faydalı işler yapmalıdır. Zira insan olmak bunu gerektirir.

Değerli arkadaşlar dünya hayatı aslında çok kısadır. Kısacık hayatımızda etrafımıza faydalı işler yapıyorsak, öldüğümüzde de geride yaptığımız iyilikler kalır. Dolayısıyla faydalı işler yapmak unutulmamayı da sağlar. Faydalı iller hakkında biraz daha örnek verelim.

Annemize, babamıza işlerinde yardımcı olmak, insanlara iyilik etmek, doğayı korumak, ağaç dikmek, yaşlılara saygılı olmak gibi davranışlar faydalı işlerdendir. Bu tarz davranışların sayısını artırmak gerekir. Böylece dünya daha yaşanabilir bir yer olur. Konuşmamı burada noktalarken beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski