Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir ifadesinden ne anlıyorsunuz?

Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir ifadesinden ne anlıyorsunuz? Kısaca açıklayınız.

Gece karanlık ve uzun olabilir fakat gecenin karanlığı bir süre sonra sona erecek ardından güneşli bir gün gelecektir. Yani hep gece olmayacak, gecenin ardından güneş doğacak, hava aydınlanacaktır. Sabah olacaktır. Hayatımız da gece ve gündüz gibidir. Bazı zamanlarda sıkıntılar yaşayacağız, bazı zamanlarda sevinip güleceğiz. Gece ve gündüz meselesi buradan kaynaklanır aslında. Her gecenin bir sabahı varsa, her acının sonunda da bir mutluluk ve iyilik olacaktır.

İnsan hayatı da böyledir. Gecenin karanlığı insan hayatındaki sıkıntılı dönemlere benzetilmiştir. Güneşli bir gün ifadesi de iyi günlerimizi, huzurlu olduğumuz zamanları, mutlu olduğumuz anları anlatmak için kullanılmıştır. Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir ifadesinden yaşadığımız kötü günlerin bir gün sona ereceğini ardından güzle günlerin geleceğini anlıyorum.

Örnek olarak açıklarsak, milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz’da sıkıntılı ve acı dolu günler yaşamıştır. Bu sıkıntılı günler gecenin karanlığı olarak ifade edilirken, bağımsızlığımıza kavuşmak, vatanımızı kurtarmak da gecenin karanlığının ardındaki güneşli bir gündür. Yani karanlığın ömrü az olur. Sürekli dar günler yaşayacağız diye bir şey söz konusu değildir.

Her gecenin ertesi gün yeniden doğan bir sabahı vardır. Yani her daim karanlık içinde olmayacağız. Karanlık belirli bir süre kalacak ve sonunu aydınlığa bırakacaktır. Bu yüzden acılar yaşayınca sanmayalım ki her zaman böyle acı ekeceğiz. Çektiğimiz acıların ardında güneşli bir gün gizlidir. Biz iyimser olmalı ve güneşli günlere doğru umutla bakmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski