Gelecek ile ilgili hayallerinizi anlatan bir konuşma yapınız.

Gelecek ile ilgili hayallerinizi anlatan bir konuşma yapınız. Konuşmanızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız sorusundan hareketle kısa bir konuşma metni yazdık. 6. Sınıf Türkçe

Sevgili arkadaşlar, şimdi sizlere gelecek ile ilgili hayallerimi anlatan bir konuşma yapacağım. Beni sessizce dinlemenizi rica ediyorum. İlk olarak söylemek istediğim şey; ben ilkokuldan beri gelecekte öğretmen olma hayalini kuruyorum. Çünkü öğretmenlik çok güzel ve anlamlı bir meslektir. Vicdan öğretmenlikte çok önemli olduğu için, çocukların bir bakışı bile insanı mutlu ettiği için, insanlara faydalı olmayı sağladığı için gelecekte öğretmen olma hayalim var.

Gelecekle ilgili bir başka hayalim ise aileme hayırlı bir evlat olmaktır. Çünkü aile demek her şeyimiz demektir. Anne ve babalarımız bizi bugünlere ne zorluklarla getirdiler, bunları bilmeliyiz. Ben de büyüyünce anne ve babama iyi bir evlat olmayı, onların gönlünü hoş tutmayı hayal ediyorum. Gelecek ile ilgili başka bir hayalim de okuyup bir iş sahibi olarak vatanımıza faydalı bir birey olmaktır. Çünkü vatan bizim için her şeyden önce gelir. Başka bir deyişle vatan çok değerlidir. Benim hayallerimden biri de vatana hizmet etmektir. Herkesin gelecek ile ilgili hayalleri vardır ancak bazıları hayallerinin peşinden koşmazlar. Oysa ben hayallerime kavuşmak için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim.

Gelecek ile ilgili hayal kurmak bana göre bizi hayata bağlar. Böylelikle kendimizi geleceğe yönelik motive etmiş oluruz. Hayallerimiz, gelecekte ne olmak istediğimiz belirleme konusundan bize yardımcı olur. Hedefimizi belirlediğimizde ise ileriye dönük plan yapar ve ona göre çalışırız.

Son olarak sizlere tavsiyem hayallerinizin peşinden koşun. Hayal kurmaktan hiçbir zaman çekinmeyin. Böylece gelecekte güzel günler görmek ile ilgili olumlu bir adım atmış olursunuz. Gelecek ile ilgili hayallerimi anlattığım konuşmayı burada noktalarken beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

Not: Koyu yazılmış kelimeler geçiş ve bağlantı ifadeleridir.  Böylece konuşmamızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanmış olduk.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski