Öğretmenler Günü İçin Mektup Örneği

Bu bölümdeki yazıyı inceleyip öğretmenler günü için mektup örneği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

Canım öğretmenim, siz benim için çok değerlisiniz. Size her zaman saygı duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü insan yetiştirmek gibi çok güzel ve anlamlı bir mesleği yürütüyorsunuz. Bugün öğretmenler günü sizin de bildiğiniz gibi. Öğretmenler gününüzü en içten kutluyorum. Yalnız burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum. Öğretmenlik mesleği çok değerli bir meslek olduğu için ben öğretmenlerimizin sadece öğretmenler gününde hatırlanmasını yanlış buluyorum.

Okul bitse bile sizin izleriniz, bize kattığınız manevi değer ömür boyu üzerimizde oluyor. Öğretmenler her zaman saygı ve sevgiye layıktır. Benim bu konudaki düşüncem tam olarak böyledir. Ama böyle bir gün var. Olsun ben de bugüne özel size bu mektubu yazma ihtiyacı hissettim. Siz benim için saygı duyduğum, örnek aldığım, bana rehber olan bir insansınız. Biz öğrencilere bazen anne, bazen baba, bazen arkadaş oluyorsunuz. Öğretmenin öğrencisine değer verdiğini hissettirmesi bizim için dünyalara bedeldir.

Biricik öğretmenim, beni insan yerine koyduğunuz için de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bazı kişiler bizi bunlar daha çocuk diye fazla önemsemiyor. Oysa siz bize saygı duyduğunuzu her halinizle belli ediyorsunuz. Sanki büyük adam gibi bizi önemsiyorsunuz. Bunlar benim için çok kıymetlidir. Yüreği dünyalar kadar büyük saygıdeğer öğretmenim sizin yaptığınız mesleğin ne kadar asil ve kutsal bir anlamı olduğunu çok iyi biliyorum. Biz öğrenciler olarak bir çiçeğiz, siz ise bizi sevgiyle yetiştiren bahçıvansınız. Bizi en güzel şekilde donatıp yetiştirme kaygınız çok güzeldir. Ayrıca sabrınızın büyüklüğüne hayran olmamak elde değil.

Sevgili öğretmenim, sizi hayatım boyunca örnek alacağımdan şüpheniz olmasın. Siz bizi hayata hazırlayan çok kıymetli insanlarsınız. Biz öğrencilerin iyi bir şekilde yetişmesi için canınızı dişinize takıp çabalayıp durdunuz. Emekleriniz boşa çıkmayacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Siz bir mum gibi kendisi erirken etrafı aydınlatan özelliğinizle saygıyı her daim hak ediyorsunuz. Mektubuma burada son verirken, her şey gönlünüzce olsun öğretmenim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski