İnsanı Ayakta Tutan İskelet ve Kas Sistemi Değil Prensipleri Sorumlulukları ve İnançlarıdır Kompozisyon

İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil; prensipleri, sorumlulukları ve inançlarıdır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsanı hayata bağlayan çeşitli etkenler vardır. Bunlar prensipler, sorumluluklar ve inançlar olarak karşımıza çıkar. Hayatın zorlukları karşısında insan sahip olduğu bu özelliklerle ayakta kalmayı başarır. Yani güçlü bir kişiliğe sahip olmak gerekir. Bunun bir diğer adı da umutlu olmaktır. Hayta olumlu açıdan bakmak ve kararlı olmaktır.

Prensipler hayata dair ilkelerimizdir. Yani kendi doğrularımızdır. Bu prensipler sayesinde hayata daha bir sıkı tutunuruz.Sorumluluklar bizi çalışmaya yönelten bir başka etkendir. Sorumluluklarımız aracılığıyla çalışırız. Sonunda başarılı oluruz. Bu yüzden sorumluluk sahibi olmak insanı diri ve ayakta tutar. Böylece başarıya ulaşmak çok daha kolay olacaktır.

İnançlarımız, hayata dair umutlu olmamızı sağlar. Kendimiz zayıf ve güçsüz hissettiğimiz bir anda inançlarımız devreye girer. İşte o zaman inançlarımız sayesinde umutlu olmayı öğreniriz, sonuçta refaha ereceğimizi biliriz. İnanmak başarmanın yarısıdır derler ya, biz de başarıya ulaşmak için çıktığımız yolda kendimize inanmalı ve azimli olmalıyız. İşte bütün bunlar insanı hayatın zor zamanlarında ayakta tutan şeylerdir. Çünkü hayat bazen acımasız oluyor. Bu durumda güçlü olmalı, hayata sımsıkı tutunmasını bilmeliyiz. Kendimiz için, sevdiklerimiz için ayakta kalmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski