Sağlık kavramının hayatımızdaki önemi nedir?

Bu yazımızda “Sağlık kavramının hayatımızdaki önemi nedir?” sorusu ile ilgili kısaca bilgilere yer vereceğiz.

Sağlık kavramının hayatımızdaki önemi o kadar büyüktür ki bunu anlatmaya kelimeler yetmez.  Çünkü sağlık elden gidince hayat durur desek yeridir. İşte o derece önemli bir konudur sağlık. Peki biz hayatımızda her şeyden önemli olan sağlığımızı düşünüyor muyuz? Gördüğüm kadarıyla buna ancak bilinçli insanlar dikkat ediyor. Oysa herkesin başta dikkat etmesi gereken temel mesele sağlıktır.

Hayatımızda sağlık olmadıktan sonra hiçbir şeyin kıymeti olmaz. Düşünsenize eviniz, arabanız, paranız her şeyiniz var. Sağlığınızı kaybettikten sonra bunların hiçbirinin önemi yoktur. Varsa yoksa önce sağlık geliyor. Elimiz ayağımız tutuyor, kendimizi hem bedenen hem de ruhen iyi hissediyorsak bizden iyisi yoktur demeliyiz. Böyle olunca sağlıktan söz edebiliriz. Ancak en küçük bir ağrı, sızı veya rahatsızlıkta aklımız orada olacaktır. Bir an önce iyileşeyim de işime bakayım deriz.

Sağlık konusunu asla ihmal etmemeliyiz. Bununla birlikte sağlıklı olabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeli, spor yapmalı, uykumuza dikkat etmeliyiz. Yani hasta olmamak için gereken şeyleri yapmalıyız. İnsan hasta olunca sağlığın önemini kavrıyor ama o zaman da iş işten geçiyor. Dolayısıyla ne yaparsak yapalım önce sağlığımızı düşünmek zorundayız ki ayakta kalalım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski