Sanatın insanlara katkıları konulu bir yazı yazınız.

“Sanatın insanlara katkıları” konulu bir yazı yazınız. Yazınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz. (7. Sınıf Türkçe)

Sanat insan ruhundaki güzellikleri birbirinden farklı alanlarda ürettiği eserlerle ortaya koymayı sağlar. Burada çok önemli bir duyuş ve düşünüş zevki vardır. Yani sanatla birlikte can evimiz şenlenir, içimizi açılır. Kendi zevklerimizi açığa çıkar. Böylece kendimizi sanat alanında eserler ortaya koydukça çok daha mutlu hissederiz. İnsan bir şey üretince bundan büyük keyif alır. Hele bir sanatla ilgileniyorsanız o zaman hayatınız renklenir.

Sanatın asıl amacı insan ruhunu doyurmaktır. Bu noktada resim, müzik, ebru, hat sanatı gibi alanlarla meşgul olmak özellikle ruhumuzu güzelleştirir. Böylece hayatın tadı sanatla hissedilmiş olur. Sanat olmasaydı hayat insanlar için çok yavan olurdu. Bu yüzden sanatın katkıları arasında hayata renk katmayı da saymazsak olmaz. Açılan sergiler, verilen müzik ziyafetleri hepsi de insanlara iyi gelir. Yorulmuş ve bitkin düşmüş ruhumuz sanatla dinlenmiş olur. Yani sanat insanları manevi açıdan besleyen güzellikler ülkesidir.

Kısaca özetlersek sanatın insanlar katkıları çok yönlü olmaktadır. Mesela insanlarla iletişimimiz gelişir. Daha çok kişiyle tanışma fırsatı buluruz. Sanat eseri ürettikçe kendimizi ifade etmiş oluruz ki bu bir insan için önemli bir katkıdır. Ayrıca eserlerimizin insanlar tarafından beğenildiğini görmek eşsiz bir duygudur. Sanatın insanlara bir başka katkı ise farklı bir bakış açısı getirmesidir. Böylece insanlar etrafındaki gelişmelere tek yönlü değil de birçok açında bakmayı, düşünmeyi, becerilerini geliştirmeyi öğrenir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski