En büyük hazine kanaatkâr olmaktır sözünün sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız.

Hazırlık çalışmaları sorusu: Wolfgang von Goethe (Volfgang von Gote)'nin “En büyük hazine kanaatkâr olmaktır.” sözünün sizde çağrıştırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız.

Kanaatkar olmak çok güzel bir duygudur. İnsan kanaatkar olunca elindekiyle yetinmeyi bilir ve sahip olduğu şeyler için haline şükreder. Bu yüzden kanaatkar olmak mutluluk sağlar. İnsanın bir hazinesi olacaksa bu, kanaatkar olmak olursa onun için çok iyi olur. Çünkü en büyük hazine kanaatkar olmaktır.

İnsan olarak hepimiz de yapımız gereği her şeyimiz olsun isteriz. İstediğimiz bir şeyi elde edince de doymak bilmeyiz, daha çok şey isteriz. Oysa bu çok yanlış bir tutumdur. Kanaatkar olmak gerekir. Çünkü mutluluk kanaatkar olmakta saklıdır.

Bir insanın her şeyi olduğunu varsayalım. O insan her şeye sahip olduğu halde hala daha çok şeyim olsun istiyorsa bu durum, onun kanaatkar olmadığını gösterir. Kanaatkar olmayan biri de bir türlü mutlu olamaz. Çünkü o, elindekiyle yetinmeyi bilemez. Dolayısıyla sahip olduklarımız için yaradana şükretmeliyiz. Onu bulamayanlar da var demeliyiz.

Sonuç olarak sahip olduklarımızı düşünerek mutlu olmalıyız. Benim her şeyim olsun diye kanaatkar davranmadığımız takdirde mutluluk bizden çok uzaklarda olacaktır. Kısacası başkalarının sahip olduğu şeylere bakarak üzülmek yanlıştır. Kendi sahip olduğumuz şeyleri düşünerek elimizdekiyle yetinmeyi bilmeli ve mutlu olmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski