Ahlak kelimesinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceler nelerdir?

Ahlak kelimesinin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceler nelerdir? Kısaca açıklayınız.

Ahlak kelimesi bende dürüst olma, iyi bir insan olma, sevgi, saygı ve hoşgörüye önem verme gibi duygular uyandırmaktadır. Ahlak bütün iyi ve güzel olan davranışlar demektir. Siz iyi ve güzel bir huya sahipseniz ahlaklı birisiniz demektir. Çünkü ahlak bütün güzelliklerin davranışlara yansımış halidir.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ahlak bir insana yakışan en güzel şeydir. Erdemli olmak, doğru dürüst bir insan olmak, temiz olmak, iyilik etme isteğine sahip olmak, herkese karşı anlayışlı, saygılı ve hoşgörülü olmak ahlaklı olanın insana kazandırdığı güzel davranışlardır.Toplum içinde neyin doğru, neyin yanlış olduğunu belirleyen en temel etken ahlaktır dersek yanlış söylemiş olmayız. Yani nerede nasıl davranacağımızı, nelerin yanlış veya doğru olduğunu ahlak kelimesi belirler. Bu yüzden insan hayatında ahlaklı olanın büyük bir önemi vardır.

Siz de eminim ki ahlakı güzel olan insanlarla arkadaş olmak istersiniz. Çünkü bütün iyi ve güzle davranışlar ahlaklı kimselerde görebileceğimiz davranışlardandır. Ahlak kelimesinin bende uyandırdığı duygu ve düşünceler bunlardır. Kısacası ahlak hayatımız güzelleştirir, toplumda bize saygınlık kazandırır ve herkeste aranan en önemli özelliklerdendir.

Sonuç olarak ahlaklı bir insan olmak için gayret göstermeli bu konuya oldukça önem vermeliyiz. Çünkü insana en çok yakışan süs ahlaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski