Kan vererek hayat kurtarmanın önemini vurgulayan bir konuşma yapınız.

Bu bölümdeki konuşma metnini inceleyip kan vererek hayat kurtarmanın önemini vurgulayan bir konuşma yapınız etkinliği için kısaca fikir alabilirsiniz.

Kan vererek hayat kurtarmanın önemi üzerine o kadar çok söylenecek söz var ki anlatamam. Gerçekten birine kan verdiğimizde, onun hayatını kurtarmak dünyanın en güzel mutluluklarından biri demektir. Düşünsenize bir insan yoğun bakımda, hayata gözlerini yummak üzere, siz kan verip onun hayatını kurtarıyorsunuz. Ne kadar güzel bir şeydir bu duygu. Hasta olan, yaşama veda etmek üzere olan birini verdiğiniz kanla hayata döndürmek kadar güzel bir şey yoktur diye düşünüyorum.

İyi bir insan olmak; başkalarını da düşünmek, onların dertlerine ortak olmak demektir. Bencillik ederek, sadece kendimizi düşünerek hareket edersek, bu hayatın bir anlamı olmaz ve böylece mutlu da olamayız. Bugün bir başkası kana ihtiyaç duyarken, yarın biz hasta olur ve insanların kan vermesine ihtiyaç duyabiliriz. Yani yarın ne olacağı bilinmez. Hayat her zaman yüzümüze gülmeyecek çünkü. Bu yüzden kan vermek konusunda duyarlı olmak insanlık vazifelerimizden biridir.

Kan vermek insanları hayata döndürmek adına çok önemlidir. Biz de elimizden geldiğince kan vererek hayat kurtarmanın önemini bilmeliyiz. Hem kan verdiğimizde vücudumuz yenilenmiş oluyor ve bizim sağlığımız açısından da çok iyi bir iştir bu. Aynı zamanda hayatını kaybetme riski taşıyan insanların yaşam geri dönmesine vesile olmak çok güzel bir duygu demektir. Bu güzel ve anlamlı duyguyu yaşamak herkese nasip olmaz.

Sonuç olarak bana göre kan vermek hayat kurtarmaktır. Böyle güzel ve anlamlı bir iş iççin kan vermekten kaçınmamalıyız. Bir insanın hayatını kurtarmak çok değerli bir şeydir. Bu nedenle kan vererek hayat kurtarmanın önemi adına çok değerli bir iş yaptığımızı unutmayalım. Konuşmamı burada noktalarken beni dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski