Okuduğunuz Mustafa Kemal’in Kağnısı adlı şiiri kendi cümlelerinizle hikayeleştiriniz.

Bu sayfada ele alınan şiirin hikayeye çevrilmiş haliyle ilgili etkinlik sorusu: Okuduğunuz “Mustafa Kemal’in Kağnısı” adlı şiiri kendi cümlelerinizle hikâyeleştiriniz.

Kurtuluş Savaşı’nın olduğu zamanlarda Elif adında bir kız varmış. Elif kağnısıyla beraber cepheye mermi taşırmış. Kağnısına Mustafa Kemalin kağnısı adını vermiş.O Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarını simgeleyen bir kızmış.

Asker içinde Elif, yaptığı bu kahramanlıklarla ün salmış. Dağ taş demeden mermi taşır, dağlar aşarmış. Elif kağnıyı götüren iki öküzüyle birlikte askerlerimize mermi taşıyarak vatan savunmasına katkı sağlıyormuş. Elif kağnı başında çok güçlüymüş. Ayaklarında çarık varmış ve yüzü elma elmaymış. Elif'in kağnısını taşıyan iki tane öküz varmış. Onları çok severmiş. Öküzlerinin adı Kocabaş ve Sarıkız'mış. Kocabaş isimli öküzü ihtiyarmış. Ayrıca Elif öküzleriyle kardeş gibiymiş. Onları doyurduktan sonra kendi yemeğini yermiş.

Kağnı giderken bir anda Kocabaş isimli öküz yere yığılmış. Elif karlı bir kış günü çaresiz kalmış ve Kocabaş'a yalvarmış. Aman Kocabaş, ayağını öpeyim Kocabaş diyerek çaresizliğini ifade etmiş. Beni yollarda koyma diye Kocabaş'a seslenmiş. Ama ne çare. Kocabaş oraya yığılıvermiş, bir daha da kalkamamış. Bu sefer çaresiz kalan Elif kağnıyı kendi taşımış. O zorlu şartlarda kağnıyı cepheye kadar taşıyarak ordumuza cephanelik götürmüş.

3 Yorumlar

  1. Bu site gerçekten çok güzel size de tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. 🙂🙂🙂🙂🙂😉

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski