Yüksek Bir Dağa Çıkma Güçlüğünden Kaçınırsanız Güzellikleri Tam Göremezsiniz ile İlgili Paragraf

Yüksek bir dağa çıkma güçlüğünden kaçınırsanız güzellikleri tam göremezsiniz sözünün anlamı ile ilgili paragraf yazınız.

Yüksek bir dağa çıkmak demek hedeflediğimiz noktaya ulaşmak anlamına gelir. Hedefe ulaşmak da başarıya ulaşmak demektir. Eğer hedefimize ve başarıya ulaşmak istiyorsak önümüze çıkan engelleri bir bir aşmalıyız. Yoksa engelleri aşmaktan kaçınırsak, başarıyı yakalayamayız, güzellikleri göremeyiz.

Gerçek anlamda düşündüğümüze yüksek bir dağa çıkınca etraftaki bütün güzellikleri görme şansımız olur. Yan, dağın yüksek olması sebebiyle her yer aşağıda kalır ve dağın zirvesinde olan biri bütün güzel manzaraları görebilir.

İnsan hayatı açısından kastedilen anlam ise, ulaşmak istediğimiz hedeflerdir. Yani hedefler yüksek bir dağa benzetilmiş. Bize düşen hedefe ulaşmak için yılmadan, usanmadan çalışmak ve kararlı olmaktır. Bunun için her şeyden önce başaracağımıza inanmalı, zorluklar karşısında dimdik durmalı ve önümüze çıkan dikenli yolları başarıyla geçmeliyiz.

Sonuç olarak yüksek bir dağa çıkmaktan kaçınmamalıyız. Bu işin sonunda güzellikleri görmek var. Kısaca söylemek gerekirse başarıyı elde etmek için dikenli yolları aşmaktan kaçınmamalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski