Günlük yaşamınızda edindiğiniz izlenimleri, bu izlenimlerin yarattığı duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir yazı yazınız.

Günlük yaşamınızda edindiğiniz izlenimleri, bu izlenimlerin yarattığı duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir yazı yazınız.

Evden çıkıp işe giderken herkesin bir telaş içinde olduğunu görüyorum. Aslında bu telaşın kaynağı geçim derdidir. Her insan erken saatlerde uykudan uyanıp apar topar kahvaltısını yaptıktan sonra işine gitmek için yola koyuluyor. İşimizi olmasaydı ne olurdu diye düşünüyorum? Hayat çok zor olurdu değil mi? Ailemizin geçimini iyi bir şekilde sağlayamaz, istediğimiz kıyafetleri alamaz, maddi olarak birçok zorlukla karşı karşıya kalırdık. Onun için herkesin bir işinin olması kadar güzel bir şey yoktur. Bu yüzden okumalıyız diye düşünüyorum.

İş bulmanın en sağlam yöntemi okuyup bir alanda uzmanlaşmak ve o alanda hayata atılmaktır. Yoksa hayat çok daha ağır olur, okumadığımıza pişman oluruz. Şöyle bir çarşıya çıkıp etrafı izlemenizi öneririm. Her şeyin bir hareket halinde olduğunu gözlemleyeceksiniz. Herkes bir koşturmaca içinde oradan oraya savrulur vaziyettedir. Kimi işe yetişmeye çalışıyor, kimi çarşıdan, pazardan bir şeyler almak istiyor. kimi yolculuğa çıkıyor. Yani herkesin bir meşgalesi olduğunu görürsünüz. Sonra bu insanlar nereye gidiyor, bu hareketlilik nedir böyle diye kendi kendinize düşünüyorsunuz. Dünya hali diyorsunuz.

Günlük yaşamımda insanlar hakkında edindiğim izlenimlerim böyledir. Bu izlenimlerin bende oluşturduğu duygu ve düşünceler işimizin olmasının hayatımızda ne kadar önemli olduğu şeklindedir. Kısacası dünya hayatımızın kolay olması sağlam bir işimizin olmasına bağlıdır. Eğer iyi ve sürekli bir işimiz varsa hayatımız da kolay oluyor. Kimseye muhtaç olmuyoruz. Dünya hayatı böyledir işte. O yüzden ne yapıp edip okumakta fayda var. Çünkü okumak bizi işimize kavuşturur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski