Kötü Bir İşin En Gizli Şahidi Vicdandır Kompozisyon

Kötü bir işin en gizli şahidi vicdandır sözü ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsanlar hayatta kötü bir iş yaptığında bunu herkesten gizlemeye çalışır. Çünkü o kötü bir şey ve bilinmemesi gerekir. Ancak onu saklayamadığımız bir şey vardır. Bu duygunun adı da vicdandır. Hiç kimse görmese, yani kimse şahit olmasa bile kötü bir işin en gizli şahidi vicdandır. Çünkü insan kötü bir işi herkesten gizlese de vicdanından saklayamaz.

Vicdan, insanın en derininde bulunan ve onu kendi kendisiyle hesaplaştıran bir duygudur. Bu yüzden onun sesi her zaman kulaklarımızda çınlar. Eğer kötü bir iş yapmışsak, bunu gizliyorsak vicdanımız sızlayacaktır. Çünkü vicdan iyi ve güzel olanın tarafındadır. Bu yüzden içimizde hep bizimle konuşur. Bunun sonucunda aklımızda, kalbimizde hep bir huzursuzluk hissederiz.

Vicdan aslında bir iç mahkemedir. Kişinin kendini sorguya çekmesini sağlayan bir duygudur vicdan. Bu yüzden vicdanımızın rahat olması için attığımız adımlara dikkat etmeliyiz. Kötü işler yaptığımızda, vicdanımız devreye girecek ve bunu yüzümüze vuracaktır. Örneğin kimse görmüyor sanıp da kötü bir iş yaptığımızda aslında vicdan buna şahit oluyor. Onu yok sayamayız.

İnsanlar gizli bir iş yaptığında bunu vicdanından saklayamıyor işte. Çünkü vicdan her şeyin olduğu gibi kötü bir işin de en gizli şahididir. Sonuç olarak iç huzurumuzu sağlayan vicdanımıza son derece önem vermeliyiz ve kötü işler yamaktan olabildiğince kaçınmalıyız. Vicdanın sızlatan, rahatsız eden her şeyden uzak durmak gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski