Yalan konulu kısa bir hikaye yazınız.

İçinde aşağıdaki atasözlerinden en az birinin geçtiği “yalan” konulu bir hikâye yazınız. Hikâyenizde hayalî unsurlara da yer veriniz. Yalancının mumu, yatsıya kadar yanar. Yalancının evi yanmış, kimse inanmamış. Ardıcın közü olmaz, yalancının sözü olmaz. Hikayeye konu ile ilgili kısa bir başlık koyunuz.

Doğukan okul bahçesinde arkadaşlarıyla oynarken bir saat buldu. Saati sessizce yerden alarak cebine koydu. Oyundan çıkıp bir kenara gitti. Saati çok beğendi. Kimseye söylemek istemiyordu. Neyse teneffüs bitti, herkes sınıfa girdi. Öğretmen gelince aynı sınıfta okuyan Mert öğretmenine saatinin kaybolduğunu söyledi.

Öğretmen sınıfa sordu, saati gördünüz mü falan diye. Herkes bilmiyoruz hocam diyerek yanıt verdi. Doğukan da haberi olmadığını görmediğini söyledi. Doğukan aslında yalan söylemiş oldu. Ama koluna taktığında herkes anlardı. Bu yüzden aklına yalancının mumu yatsıya kadar sözü geldi. Kısa bir süre böyle düşündükten sonra dersi dinlemeye devam etti.

Okul bittiğinde Doğukan hemen eve gitti. Annesine saat bulduğunu söyledi. Annesi de öğretmenine verseydin, kimin olduğunu öğrenir, ona geri verirdi, dedi. Doğukan da aslında öğretmenin sorduğunu fakat yalan söylediğini anlattı. Annesi ona, yalan söylemenin ne kadar kötü bir davranış olduğunu anlattı. Bu konu üzerine kısa bir konuşma yaptı oğluna. Yarın okula gider gitmez hemen saati arkadaşına teslim etmesi gerektiğini söyledi. Akşam olmuştu artık. Doğukan yalan söylediği için pişman olmuştu.

Okula gidince hemen arkadaşına koştu ve ona saatini geri verdi. Ayrıca arkadaşından özür diledi. Daha sonra öğretmeninin yanına giderek, saati çok beğendiği için yalan söylemek zorunda kaldığını anlattı. Öğretmen de ona bu davranışı için teşekkür etti. Hatta Doğukan’a aynı saatten alarak hediye etti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski