Hayvanlara zarar vererek elde edilen ürünleri kullanmamız sizce doğru mudur?

Hayvanlara Zarar Vererek Elde Edilen Ürünleri Kullanmak

Dünyada sadece biz insanlar yaşamıyoruz. Bizimle birlikte bitki ve hayvanlar da bu dünyanın bir parçasıdır. Bu yüzden doğal yaşamın düzenli bir şekilde devam etmesi için düşünerek hareket etmeliyiz. Hayvanlara da yardımcı olmalıyız. Onlara zarar vermekten olabildiğince kaçınmalıyız. Hayvanlara zara vermek zaten bir insanlık ayıbıdır. Bir de onlardan elde edilen ürünleri kullanmak bana göre vicdansızlık demektir.

Ben hayvanlara zarar vererek elde edilen ürünleri kullanmayı doğru bulmuyorum. Bu durum, insanlığa yakışmaz şeklinde düşünüyorum. Hayvanlar dünyadaki en büyük yardımcılarımızdandır. Gerek yük taşıma anlamına gerekse, besin kaynağımız olmaları bakımından hayvanlar insanların hayatına çok önemli bir yere sahiptir. Bununla birlikte yeri geliyor hayvanlarla dostluk kuruyoruz, bize arkadaş oluyorlar, yer geliyor, işlerimizi kolaylaştırıyorlar. Bunan olayı hayvanlara her zaman sahip çıkmalıyız, onlara zarar vermekten kaçınmalıyız.

Örneğin bazı insanlar hayvanları avlıyor ve onların derisini satıyor. Bu derilerden kıyafet üretiliyor. Biz insanlar da bu kıyafetleri alıp giyiyoruz. Hayvanlara zarar vererek elde edilen bu kıyafetleri giymek çok doğru değildir.. Bir hayvanlar, avcılar tarafından avlanıyor, onun derisinden elbise üretiliyor, bunu düşününce içim sızlıyor benim. Bence bu, yapmamamız gereken bir şeydir. Çünkü onların ağzı var, dili yok. Kendi halinde yaşayan bu canlılara zarar vererek elimize hiçbir şey geçmez.

Sonuç olarak bu dünyada hayvanların da olduğunu bilerek yaşamalıyız. Onlar bizim için büyük önem taşımaktadır. Hayvanlara zarar vermektense onları korumalı ve sevmeliyiz diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski