Yaşam toprakta filizlenir cümlesiyle anlatılmak istenen nedir?

Bu bölümde inceleyerek fikir alacağınız kompozisyon metninin sorusu: “Yaşam toprakta filizlenir.” cümlesiyle anlatılmak istenen nedir? Cümle, duyurulmak istenen konuyla ilgili midir? Siz de ormanın, toprağın, havanın veya suyun önemini anlatan bir cümle yazınız.

Toprak her şeye hayat verir, can olur. Gerek insanlar, gerek bitki ve hayvanlar hepsinin yaşamı toprağın altında filizlenir. Yediğimiz şeylerin çoğu toprakta yetişir. Toprağa diktiğimiz her fidan aslında bir yaşamın filizlenmesi demektir. Çünkü fidanlar büyüyünce ormanı oluştururlar. Orman da doğanın temiz olmasına büyük katkı sağlamaktadır. Burada toprağın öneminden bahsetmek gerekiyor. Toprak olmasa yaşam da olmazdı. Çünkü her şey topraktan kaynağını almaktadır.

Toprak, canlılara hayat verir. Bitkiler, ağaçlar, çiçekler kökü toprakla beslen canlılardır. Bir de işin içine su girince her şey canlılık kazanır. Bu yüzden canlıların temel yaşam kaynağı su ve topraktır desek yanlış olmaz. Topak aynı zamanda alçak gönüllüdür. Her şey toprağın üstünden geçip gider de o, kimseye ses çıkarmaz. Toprağın cömert olduğunu da unutmamak gerekir. O doğadaki bütün canlılara hizmet eder aslında. Toprak olmasa yaşam adına bir şey olmaz. Çünkü canlıların yaşamı toprağın sunduğu nimetlere bağlıdır.

Örneğin besinlerimizin çoğu toprakta yetişir. Toprağa buğday ekeriz, onunla ekmeğimizi yaparız. Meyve sebze gibi besinler de yine topraktan kaynağını alır. Ormanlar için toprağın önemini söylemeye gerek bile yok. Dolayısıyla yaşam toprakta filizlenir sözünde toprağın çok önemli bir yaşam kaynağı olduğu vurgulanmak istenmiştir. Toprak her canlıya bağrını açar. Bütün canlılar toprağın derinliklerinden gelen canla hayata tutunur.

Sonuç olarak evrendeki insan, hayvan ve bitkilerin yaşamında toprağın özel bir yeri vardır. Bu yüzden topraklarımızın verimli bir şekilde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Toprağı temiz tutmak özellikle insanla olarak çok dikkat etmemiz geren bir meseledir. Toprakta yetişen her şey yaşamımız için çok önemlidir. Biz ona iyi bakarsak karşılığında her şeyi verir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski