Akıl Akıldan Üstündür Sözü ile İlgili Kompozisyon

Akıl akıldan üstündür ile ilgili kompozisyon örneği. Yazıya siz konuyla alakalı kısa bir başlık koyabilirsiniz.

Akıl, tüm insanlara verilmiş olan en büyük ve en güzel hediyelerden biridir. İnsanlar aklını kullanarak birçok işini halleder ve sağlıklı kararlar verir. Bütün insanlar aynı özellikte olmadığı için de herkesin olaylara, durumlara bakış açısı, yaklaşımı farklı farklıdır. İnsan olarak benim kimseye ihtiyacım yoktur, dememeliyiz.

Kendi aklım var fikrim var, işlerimi bir şekilde yoluna koyarım diyerek üstün görmemeliyiz. Hayatta bazı durumlarla karşılaştığımızda belki de işin içinden çıkamayız. Böyle zamanlarda mutlaka başkalarının fikirlerini, görüşlerini almak bize yarar sağlayacaktır. Çünkü bizim aklımıza gelmeyen bazı çözüm yolları başka insanların aklına gelebilir. Bu da bizim engelleri aşmamızı kolaylaştırır. İnsan insanın yardımcısıdır böyle anlarda.

Zorlandığımız konularda başka insanlara danışırsak işlerimizin kolaylıkla halledilebildiğini görürüz. Böylelikle günlük hayatımızda başkalarına akıl danışmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu anlayabiliriz. Her insan aynı olamayacağı gibi her insanın düşünce tarzı, zorluklar karşısındaki tutumu da aynı olamaz. Bu farklılıklar bizim aslında insan olarak zenginliğimizdir.

İnsanın birbirine ihtiyaç duyduğu anlar olabiliyor. Aklın yetersiz kaldığı konularda başkalarına danışma ihtiyacı doğabiliyor. Görüldüğü gibi bir işe başlamadan veya zor zamanlarımızda başkalarına danışmak, onların görüşünü almak akıl akıldan üstündür sözünün ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

5 Yorumlar

  1. Teşekkür ederim çok lazımdı sizler sayesinde hepsini yapıp bitiriyorum mükemmelsiniz kısacası.

    YanıtlaSil
  2. Benim de türkçe konuşma sınavma çok yardımcı oldu çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Benim de türkçe konuşma sınavma çok yardımcı oldu çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Benim de türkçe konuşma sınavı konum buydu gerçekten yapan çok güzel yapmış ellerine sağlık 💕

    YanıtlaSil
  5. Konuşma sınavı İcin mükemmel

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski