Küsmek ve Darılmak İçin Bahaneler Aramak Yerine Sevmek ve Sevilmek İçin Çareler Arayın Kompozisyon

Hayattaki en güzel duygular, sevmek ve sevilmektir. Dünyada yaşayan bütün insanların buna gerçekten ihtiyacı var. Acılar, kederler, savaşlar, kötülükler sevmek ve sevilmekle ortadan kalkar diye düşünüyorum. Zira sevgi bütün kötülüklerin panzehiridir. İnsanların kalbinde sevme duygusu hakim olursa her şey çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Ancak günlük hayatta şöyle etrafımızı bir gözlemlesek, insanların genellikle birbirine küsmek için bahaneler aradığını görüyoruz. Bu tür davranışlar çok gereksizdir.

Küsmek ve darılmak hiçbir fayda sağlamaz. Zaten siz de biliyorsunuz ki bu dünya fani bir özelliğe sahiptir. Yani gelip geçici demek istiyorum. Öyleyse size tavsiyem; küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine sevmek ve sevilmek için çareler arayın. Çünkü dünyamız ancak bu şekilde daha yaşanabilir bir hal alır. Huzur ve mutluluğu gerçekten istiyorsak, sevmek ve sevilmeye son derece önem vermeliyiz.

Sonuç olarak bütün güzelliklerin temelinde sevgi duygusu vardır. Yani kalp kırmanın, küsmek ve darılmanın hiç kimseye bir faydası olmayacağı açıkça bellidir. Yani birine küstüğümüzde elimize üzüntüden başka bir şey geçer mi? Elbette geçmez. O yüzden hayatımızın anlamını sevmek ve sevilmekte aramalıyız. Kalplerimizden kin ve nefret duygusunu atmalıyız. Birbirimize darılmak için bahaneler üretmemeliyiz. Kalplerimizin ilacı olan sevmek gibi bir duygu varken, küsmelere sığınmamalıyız. Kısacası sevgiyi hayatımızdan eksik etmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski