Yarın Yorgun Kimselerin Değil Rahatlarına Kıyabilenlerindir Sözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde yarın yorgun kimselerin değil rahatlarına kıyabilenlerindir cümlesini açıklayan kısa bir kompozisyon yazınız için örnek alabilirsiniz.

Yarın demek ileride yaşayacağımız dönemler demektir. Yaş ilerleyince çoluk çocuğa karışınca ileriki hayatımız bizim yarınımızdır. Herkes ilerisini düşünerek şimdiden çalışmaya önem vermelidir. Çünkü şimdi çok çalışırsak, bu emeğin mükafatını gelecekte görür ve rahat ederiz. İnsanlar gelecekte rahat bir yaşam sürmek için çalışmayı elden bırakmamalıdır. Çünkü çalışmak insanın gelecekteki, hayatında rahat etmesini sağlar.

İnsanlar şimdi çalışıp zorlukları, sıkıntıları yaşamış olurlar fakat ileride bunun meyvesini alırlar. Gençliğinde çalışanlar, şu anki rahatını bozup sürekli çalışanlar ilerideki hayatını refah içinde yaşarlar. Böylelikle rahatlarına kıyabilen kişiler ileride pişmanlık yaşamayacaktır. Rahatına kıymaktan kasıt boş boş gezmektense çalışıp geleceğine yatırım yapmaktır. Bazı insanlar tembellik ederek şimdiki zamanını boşa harcarlar. Ama gelecekte onları zorlu bir hayat beklediğinin farkında değillerdir. Çalışmak insanı ayrıca kötülüklerden de alıkoyar. Çünkü çalışan kişi işiyle meşgul olduğundan kötü düşüncelerin esiri olmaz. Bu yüzden çalışmak her zaman çok büyük öneme sahiptir. Gelecekte rahat bir yaşam sürmeyi herkes ister. Bunun bilincinde olarak çalışmaktan başka çaremiz yoktur diye düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse çalışan insanın maddi manevi birçok kazancı olur. Bugün sıkıntı çekerler, zorluklarla mücadele ederler. Kısacası rahatına kıyarlar. Yarını da bu şekilde kurtarmış olurlar.

Rahatına kıyanlar gelecekte evini alır, arabasını alır, çoluğunun çocuğunun ihtiyaçlarını karşılar. Evini geçindirir. Kimseye muhtaç olmadan rahat bir ömür sürer. Böylece yarın çalışanların olur. Biz de yarınımızı kurtarmak, gelecekte rahat bir şekilde yaşamak için elimizde imkan varken şimdi rahatımızı düşünmeyip çok çalışmalıyız.

4 Yorumlar

  1. Keşke giriş olsaydı o zaman daha anlaşılır bir şekilde olurdu

    YanıtlaSil
  2. Çok kısaymış

    YanıtlaSil
  3. Şu reklamlar da olmosa olmaz zaten

    YanıtlaSil
  4. Güzel ama girişi olsaydı ve kısa

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski