Biz Dünyayı Atalarımızdan Miras Değil Torunlarımızdan Emanet Aldık Kısa Metin

“Biz dünyayı atalarımızdan miras değil torunlarımızdan emanet (ödünç) aldık.” Bu söz ile verilmek istenen mesajın ne olduğuyla ilgili kısa bir metin (kompozisyon) yazınız.

Bir zamanlar emanet olarak verdiğimiz dünyayı atalarımızdan geri aldık. Şimdi ise biz dünyadan gitmeden önce bu emaneti torunlarımıza hazırlamalıyız.Vazifemiz onlardan ödünç aldığımız bu dünyayı güzelleştirmek ve onlara tekrar vermektir. Yani dünyadaki sevgi, iyilik düzenini bozmamalıyız. Tabiatı yemyeşil görüntüsü ve insan eliyle bozulmamış doğallığıyla asıl sahiplerine vermeliyiz. Bu noktada üzerimize düşen önemli sorumluluklar var.

Dünyanın daha güzel olması için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Örneğin savaşlara son vermeli, göz yaşını durdurmalıyız. Hırsızlık, fenalık, kötülük gibi istenmeyen şeyleri söküp atmalıyız. Çünkü gelecekte bu dünyada çocuklar yaşayacak. O yüzden sadece kendimizi düşünerek yaşamak büyük bir hata olur. Biz giderken emaneti asıl sahiplerine yani torunlarımıza bırakacağız. Bundan dolayı onlara her şeyiyle düzgün, yaşanabilir, temiz bir dünya bırakmalıyız.

Dünyayı temiz tutmalıyız. Doğayı tahrip etmemeliyiz. Kardeşlik bilincini yaymalıyız. Bununla birlikte çalışmalı ve iş imkanlarının çok olduğu, yaşam şartlarının gelişmiş olduğu bir dünya oluşturmalıyız. Çünkü torunlarımıza iyi bir dünya teslim etmeliyiz. Yarın onlar bu dünyada yaşayacaklar. Onlara her açıdan gelişmiş, sevgi, kardeşlik dolu bir dünya bırakmak en büyük vazifemizdir.

Kısaca özetlemek gerekirse bu dünya yalnızca bizim diye düşünmemeliyiz. Gelecekte torunlarımız burada yaşayacak. Onlar masumdur. Daha binlercesi dünyaya gözünü bile açmadı. Bu yüzden onlara kin, savaş, kötülük nedir bilmeyecekleri bir dünya iade etmeliyiz. Hepimiz bu bilinçle hareket edersek torunlarımıza en büyük iyiliği etmiş oluruz.

15 Yorumlar

  1. 😶‍🌫️

    YanıtlaSil
  2. çok güzel
    ,,,,,,,

    YanıtlaSil
  3. bence çok iyi hepsinin kopyasını geçirmek zorunda değilsiniz kısaltıp yazarsınız bence kim yaptıysa ellerine sağlık çok net açıklamış

    YanıtlaSil
  4. Adsız sus adın yok zaten “ vallahi uzun çok uzun" geride Allah razı olsun diyosun sussss

    YanıtlaSil
  5. Adsız
    Arkadaşa böyle diyemezsin bence çok güzel illa kopyasını yapcak değil siniz
    Emek olmadan yemek olmaz diye bir atasözü varya bunu söylüyo
    Gerzek kafa top beyin li maaaaallllll

    YanıtlaSil
  6. Küfreden her kimse ağzını toplasın

    YanıtlaSil
  7. Buraya metin ile ilgili düşüncelerimizi yazmaya geldik ağzımızı bozmaya değil

    YanıtlaSil
  8. noluyo lan burda

    YanıtlaSil
  9. İsimsiz şahıs sjsjsjjs15 Mayıs 2023 02:46

    Teşekkürler daha fazla bilgi verdiğin için hem uzun olsa ne olur daha iyi işte ben beğendim

    YanıtlaSil
  10. bence güzel çok uzun degil bir kere

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski