Teknolojinin Eğitime Zararları ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda teknolojinin eğitime zararları ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir sahibi olacaksınız.

Teknoloji elbette birçok alanda hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak günümüz koşullarında teknoloji gelişmekle birlikte insanımızı hazırcılığa itiyor. İnsanlar teknolojik ürünlerle işini hemen halledebiliyor. Emek harcamadan işlerimizin çoğu bir tıkla yapılabiliyor. Kolaylık olması açısından iyi gibi görünse de ben buna karşıyım.

Eğitim alanında teknoloji birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. İnsanlar bunu farkında değil ama durum böyle. Örnek vermek gerekirse eskiden teknolojinin olmadığı veya çok fazla gelişmediği dönemlerde öğrenciler araştırma inceleme yaparak konuları daha iyi anlıyor ve öğreniyordu. Şimdilerde ise teknolojinin etkisiyle öğrenciler hazırcılığa yönelmiş durumdalar. Ödevlerini bile internetten yapar hale geldiler. Bu bence çok yanlış bir yaklaşımdır. Herkes gibi öğrenciler de rahata alıştı yani.

Konuları araştırmak daha iyi öğrenmek varken hazır yapılmış ödevlerin aynısını teknolojinin yardımıyla yapmak öğrencilerimizin kötüye giden durumlarını göstermektedir. Öğrenciler teknolojik ürünler olan telefonlar ve internet gibi işlerin kolayca halledilebildiği imkanlar varken araştırma yaparak, okuyarak, mantık yürüterek öğrenme yolunu tercih etmiyorlar. Bu da onların fikir yürütme, kalıcı öğrenme yetilerini olumsuz yönde etkiliyor. Teknoloji nedeniyle eğitimde kopyacılık aldı başını gitti.

Sonuç olarak teknoloji beraberinde getirdiği kolaylıklar dışında eğitim hayatımızı birçok noktada olumsuz etkiliyor ve ilim sahibi olmak isteyen, okuyan insanlarımızı ezberciliğe, hazırcılığa yöneltiyor. Eminim ki siz de benim gibi düşünüyorsunuz. Öğrenciler yeni bir şeyler düşünmek, üretmek için çabalamıyor, zaten internet bu işi yapıyor diyerek özgün şeyler ortaya koymuyor. Bu da eğitimde ilerlemenin, atılım yapmanın önünü kapatıyor.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski