Deprem ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde hayatımızda derin yaralar açan deprem ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edinebilirsiniz.

Ne zaman olacağı bilinmeyen, bir gece uykumuzda veya hiç hiç beklenmedik bir anda yer sarsıntısıyla açığa çıkan depremler çok korkunç bir doğa olayıdır. Deprem karşısında hepimiz insan olarak çok çaresiz durumdayız. Hele binaların yıkılmasıyla enkaz altına kalıp ölümü beklemek çok acıdır. Kurtulunca şanslıyız ama yardım gelmezse tonlarca ağırlığın altında bekleyerek çaresizce ölmek büyük bir dram demektir.

Deprem, etkileri uzun süren, can kaybına yol açan bir afettir. Depremin çeşitli hasarları vardır. Bu hasarlar insanlarda psikolojik etkiler bırakıyor. Bundan korunmak için deprem erken uyarı sistemi gibi bir sisteme gerek vardır. Binaları aşırı derecede etkileyen bu sarsıntıyı, erken uyarı sistemiyle önceden fark etmek mümkündür. Böylece can kaybı azaltılabilir. Depremde can kaybının azaltılması adına binaları dayanıklı yapmak çok önemlidir. Enkaz altında kalan insanların çoğu genellikle dayanıksız binalar altında can veriyor. Bir çok kişin hayatını olumsuz etkileyen depreme her zaman hazırlıklı yaşamak zorundayız. Ne zaman olacağını bilemiyoruz. Bu konuda oldukça dikkat etmekte fayda var.

Deprem konusunda bilincimizi artırmalıyız. Yaşam üçgeni oluşturan alanları iyi öğrenmeliyiz. Depremler insan hayatında onulmaz yaralar açıyor. Bu aşamada birçok insan hem ailesini ve yakınlarını depremde kaybediyor. Bu acıyı sadece yaşayan bilir. Çocuklar için de ciddi travmalar olabiliyor. Saatlerdir enkaz altında aç, susuz ve korku içinde kalan pek çok insan depremin etkilerini üzerinden atamıyor. Sevdiklerini kaybedenlerin acısına yüreğimiz dayanmıyor.

Sonuç olarak ülkemiz bulunduğu coğrafya açısından deprem ülkesidir. Bundan önce depremler olduğu gibi gelecekte de ülkemizde depremler olacaktır. Kötü sonuçlarla karşılaşmamak için bu konuda her türlü tedbiri almak zorundayız. İnsanların bilinçlendirilmesi, inşaatlarda yapı denetiminin gerekliliği büyük önem taşımaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski