Zor Sınavlar Güçlü İnsanlar Yetiştirir Kompozisyon

Zor sınavlar güçlü insanlar yetiştirir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Konuya uygun kısa bir başlık belirleyiniz.

Hayatın kendisi zaten insanlar için sınavdır. Genel olarak baktığımızda herkesin çeşit çeşit derdi, türlü sıkıntıları vardır. Yani hayat sanıldığı gibi kimseye kolay değildir. Bu yüzden insanlar zorluklarla her zaman mücadele içindedir. Bu mücadele kazanıldıkça kendi ayakları üstünde durabilen güçlü insan sıfatına vakıf oluruz.

Zorluklarla baş edebilen insanlar da giderek güçlenir. Çünkü onlar da sınavlara karşı verilen mücadele sonunda bir dirayet oluşur. Yani hayatın bize sunduğu sınavlara karşı dayanma gücü oluşur. Bunu başarabilenler atık güçlü bir insan haline bürünürler. Bu yüzden yaşı büyük olanlar bizden daha güçlüdür. Çünkü onlar eski yıllarda çeşitli zorluklar yaşamış, nice badireler atlatmış kimselerdir. Sınav ne kadar zor olursa insan da o kadar güçlü hale gelir. Çünkü her acıya dayanmak öyle kolay bir şey değildir. Bunun için büyük bir sabır, metanet gerekiyor. İşte bunu gösterebilenler güçlü olma yolunda büyük mesafe kat etmiş kimselerdir.

Kısaca özetlemek gerekirse insanlar ömrü boyunca bir sürü sıkıntı ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu sıkıntılar insanları olgun bir birey haline getirmektedir. Kimi zaman ağlarız, kimiz zaman kızarız, isyan ederiz ancak bir gün bu sınavları başarıyla geçeriz. Ondan sonra ise hayat tecrübesine sahip güçlü insanlar oluveririz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski