Beni Öldürmeyen Her Acı Güçlendirir Konulu Kompozisyon

Beni öldürmeyen her acı güçlendirir sözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza kısaca bir başlık belirleyiniz.

Acı çekmek, insanlara çok zor gelir. Bu nedenle kimse acı veren olaylar yaşamayı normal olarak istemez. Fakat hayat ömür boyunca aralıklı olarak önümüze bazı ağır koşullar çıkartıyor. İstemesek de kendimizi acının ortasında buluyoruz.

Acı ve elem dolu günlerde yapılacak en güzel şey sabırla bu günlerin geçeceğini bilmektir. Aynı zamanda mücadele ruhunu bırakmamaktır. Katlanması ya da dayanması çok zor olsa da acılar insanları pişirir. Yani acıya dayanmak çok zordur lakin dayanabildikçe de güçlenmiş olacağız. Bu yüzden acılar aslında bizi ayakta tutan, gücümüzü artıran zor sınavlardır. Örneğin çekilen her acıdan çeşitli dersler çıkarırız. Nerede, nasıl davranacağımızla ilgili olarak kazanım elde ederiz. Dolayısıyla acıyla baş edilen günler uzun bir dönemi kapsayabilir. O anda büyük bir sabra ihtiyaç duyulur. Her şey gibi kötü günler de bir gün bitince daha güçlü bir şekilde yola devam ederiz.

Sonuç olarak her insanın üzerinde muhtelif acılar olmaktadır. Bunlardan bir kısmı çok ağır gelmektedir. Öldürmeyen her acı insanı daha da güçlendirir. Onlardan gerekli çıkarımları yaparak hayat tecrübesi kazanırız. Bundan sonraki yaşantımızda bir tecrübemiz olur. Aklımızı yerinde ve zamanında kullanmayı öğreniriz. Yaşı ilerlemiş kişilerin bilge tavırlarının asıl kaynağı onların dayanılması güç acılar karşısında yıkılmadan bugünlere gelmesidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski