Etekleri Zil Çalmak ile İlgili Kompozisyon

Etekleri zil çalmak deyimini açıklayan ile ilgili kompozisyon örneğidir.

Alınan bir haber karşısında çok mutlu oluruz. Sevinçten havalara uçma anlamında etekleri zil öalmak deyimini kullanırız. O kadar seviniriz ki ayaklarımız yerden kesilir. Bunu sağlayan yüzümüzü güldüren, neşemizi yerine getiren rahatlatıcı, keyif verici çok güzel bir gelişme olabilir.

Örneğin girdiğimiz bir sınavı kazandığımızı öğrenince, hasta olan bir yakınımızın iyileştiğini duyunca, şansımız yaver gidince gibi konularda aldığımız iyi bir haber içimizi sevinç duygusuyla doldurur. İşte böylesi anlarda etekleriniz zil çalar.

Daha bir sürü güzel şey için çok sevinebiliriz. Bel bağladığımız, umutla beklediğimiz önemli meseleler olabilir. Bunlardan gelecek iyi bir haberle dünyalar bizim olur, sevinçten iç içine sığmaz insanın. Sevdiğiniz bir insanla aynı projede yer almak, bir kampanyadan yararlanma hakkı elde etmek, milli piyango çıkması ve daha bir sürü olumlu gelişmeyle karşılaştığınızda doğal olarak büyük bir sevinç yaşarsınız.

Kısacası etekleri zil çalmak, hayatın bütün acımasızlıkları rağmen yaşanan bir güzellik karşısında sevince boğulmak demektir. İyi ve müjdeli haberler almanızı dilerim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski