Kulak Kabartmak ile İlgili Kompozisyon

Beğenerek okuyacağınızı düşündüğüm kulak kabartmak deyiminin anlamı ile ilgili kompozisyon örneğidir.

Birileri konulurken onları belli etmeden dinlemeye çalışırsak kulak kabartmış oluruz. Yani onlara dinlediğimizi hissettirmeyiz ama gizlice dinleme eylemini sürdürürüz. Belki onlar konuşmalarının başkaları tarafından dinlenmesini istemez. Aralarında özel veya önemli bir şey konuşuyorlardır. Biz de sinsice yanlarına yaklaşıp belli etmemeye çalışarak dinlediğimizde kulak kabartmak deyimini gerçekte uygulamış oluruz.

Aslında başkalarını gizli bir şekilde dinlemek doğru bir davranış biçimi değildir Ama bazen hayata böyle şeyler olabiliyor. Bazen çok meraklı olup dinliyoruz. Bazen de tesadüf eseri bu konuşmalara tanık olabiliyoruz. Ne kadar kaçınsak da hayatta iki insanın arasında konuştuğu özle bir meseleye kulak kabartma durumu oluyor.

Mesela herkesin sırları vardır Bunların gizli kalması istenir. Bunlar yalnızca kendimize yakın bulduğumuz kimselere anlatılır. Aramızda kalsın diye de onu tembih ederiz.Yahut da bir konu hakkında bazı insanlar kendi aralarında konuşmayı tercih edebilir. Biz de oraya bir sebepten dolayı gittiğimizde onların konuşmalarını duyarız. Hatta bunu yaparken dinlediğimizi belli bile etmeyiz. İşte buna kulak kabartmak denir.

Kısacası başka insanların duyulmasına razı olmadığı şeyleri gizliden gizliye dinlemek hoş bir şey değil fakat günlük hayatta bu tür olaylar başımıza gelebiliyor. Her gün toplum içine çıktığımız, kalabalıklara karıştığımız için kulak kabartma deyimine örnek teşkil edebilecek meseleler hasıl olmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski