Her İnsan Farklı Bir Dünyadır Kompozisyon

6. Sınıf: Aşağıdaki söz size neleri çağrıştırmaktadır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. “Her insan farklı bir dünyadır.” Konu ile ilgili kısaca kompozisyon yazınız.

Etrafımıza baktığımızda insanların farklı özelliklere sahip olduğunu görürüz. Bu durum aslında her insan farklı bir dünyadır anlayışını doğrulamaktadır. Yani herkesin türlü türlü huyu var. Kimisi sakin bir yapıdadır, kimisi heyecanına yenik düşer. Kimileri hırsıyla göz doldurur. Birtakım insanlar da etliye sütlüye karışmadan kendi halinde takılır. Demek istediğim insanların her açıdan farklı olmasıdır.

Mesela etrafınızda tanıdığınız birçok insan oluyor. Hepsini dışarıdan şöyle bir gözlemlediğinizde ne kadar farklı özelliklere sahip olduğunu görürsünüz. Bunun böyle olması çok normaldir. Sınıf ortamında, iş yerinde, evde bile herkesin birbirinden ayrılan yönleri vardır. Bu durum ilgi alanlarımızın, tuttuğumuz takımın, okuduğumuz kitapların seçiminde bile belirleyici olmaktadır. Kısacası tek tip insan modeli yoktur. İç dünyalarımızda çok değişik ruh haline ve düşünce tarzına sahibiz.

Farklı oluşumuz belki de doğuştan gelen bir özellik olabilir. Yahut da geçmişte yaşadığımız hadiseler bunda etkendir. Ne sebeple olursa olsun insanlar aklı ve kalbi olmasına rağmen iç aleminde kendine has bir dünyaya sahiptir. Bu özgün ve birbirinden farklı olan nitelikler insanları değerli kılmaktadır.

Sonuçta beş parmağın beşi bir olmuyor. Herkes aynı şeyi düşünecek, her insanın bakış açısı, dünya görüşü aynı olacak diye bir şey de yoktur. Dolayısıyla insanları olduğu gibi farklı dünyalarıyla kabul etmek çok mantıklıdır. İşte bu sebeple insanları yargılamak doğru değildir. Kim bilir her insan kendi farklı dünyasında neler yaşamıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski