Dünyanın En Yoksul İnsanı Paradan Başka Hiçbir Şeyi Olmayandır Kompozisyon

Bu yazımızda dünyanın en yoksul insanı paradan başka hiçbir şeyi olmayandır sözü ile ilgili kompozisyon hakkında bahsedeceğiz.

Bir insanın parası çok olabilir. Varlıklı bir biçimde yaşamını sürdürebilir. Her şey adeta elinin altındadır. Ne almak istese kolayca alabilir. Fakat para her şey demek değildir. Bu hayata anlam katan insanın para dışında sahip olduğu birçok güzelliktir. Mesela samimi ilişkiler kurmak, bir eve, aileye sahip olmak, esenlik, afiyet, maneviyat gibi konular paranın önüne geçmektedir.

Zengin olup para içinde yüzen biri bu yüzden kendini dünyanın zengini sayamaz. Asıl zenginlik sevgiye, mutluluğa, içten kurulan arkadaşlıklara, mutlu bir yuvaya sahip olmaktır. İnsanlarla birlikte geçirilen güzel vakitleriniz varsa, yalnız değilseniz, etrafınızda sizi sevenler bulunuyorsa işte gerçek zenginlik budur. Yoksa para maddi konularda gereken ihtiyaçları karşıladığımız bir nesneden başka bir şey değildir. İnsanın duyguları, kalbi, sevgisi onu paraya göre daha zengin yapan şeylerdir. Örneğin ben, yanımda kimse olmayınca kendimi yoksul ve kimsesiz kalmış biri gibi hissediyorum. Çünkü yanımda biri olsa onunla konuşurum, dertlerimi anlatırım, keyifli vakit geçiririm. Bu da beni çok rahatlatır. Hiç kimse olmayıp da evimde bir sürü para varsa, bu beni o an mutlu etmez. Çünkü insanın ruhunu besleyen gıda diğer insanlarla bir arada olmak, onlarla muhabbet etmektir. Bunlar yoksa kendinize zengin diyorsanız yanılıyorsunuz.

Sonuç itibariyle her şey maddiyat değildir. Maddiyat da elbette gerekli lakin ondan daha önemli şeyler insanı asıl zengin yapan şeylerdir. Tonlarca parası olduğu halde başka hiçbir şeyi olmayan yoksul değil de nedir?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski