Her Çocuk Fark Edilmeyi Hak Ediyor Kompozisyon

Bu yazımızda sizlere her çocuk fark edilmeyi hak ediyor sözü ile ilgili kompozisyon yazacağız.

Her çocuğun içinde mutlaka bir cevher vardır. Yeter ki fark edilsin. Çünkü çocukların sessizliği, çekingenliği bizi yanıltıyor olabilir. Ama onu yakından tanıdığımızda içindeki cevheri görebiliriz. Bu anlamda çocuklara keşfedilmemiş bir yetenek gözüyle bakmak gerekiyor.

Çocuklar işlenmemiş pırlanta gibidir. Onların fark edilmesi için büyüklerin çaba göstermesi lazımdır. Çocuk kendini ispatlamak konusunda çekimser kalabilir. Belki de hata yapmaktan korktuğu için yeteneklerini gizliyor olabilir. Bu yüzden onlara sevgiyle, şefkatle yaklaşarak, yeteneklerini fark etmek çok önemlidir.

Hani, sınıfta arka sırada oturan çocuklar olur ya, hiç ağzını açmaz, derse katılmazlar. Biz de zannederiz ki, bu çocuktan bir şey olmaz. Oysa bu düşünce çok yanlış ve ön yargı kokan bir düşüncedir. Çocuğa ilgi alanına yönelik faaliyetler yaptırılsa, onun ilgisini çekecek şeyler işlense veya söz hakkı verilse belki de çocuğu daha iyi tanıyacağız. O zaman çocukların utangaçlığını yenmelerine kolaylık sağlamalıyız.

Sonuç olarak her çocuk özeldir. Özel bir yeteneğe sahiptir. Onları anlamak, yakından tanımak da büyüklerin yapabileceği en güzel şeydir. Dolayısıyla onların seviyelerine inmek, yüreğine dokunmak en önemlisi de fark edilmelerine ortam hazırlamak gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski