Milli birlik ve beraberlik bir millete neler kazandırır? Düşüncelerinizi anlatınız.

Bu kısımda milli birlik ve beraberlik bir millete neler kazandırır düşüncelerinizi anlatınız hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Bir millet gücünü milli birlik ve beraberlikten alır. Genel olarak baktığımızda milli birlik ve beraberliğe önem veren bir milletin önünde kimse duramaz. Bir zaman sonra artık başaramayacak halde olduğunu anlayıp geri çekilir. Yani milli birlik ve beraberlik düşmanı yıldıran güçlü bir bağdır.

Örneğin 15 Temmuz gününde millet birlik olup sokaklara döküldü. Bayraklarını alan meydanlara koştu. Kimileri tankın önüne yattı. Yüzlerce insanımız da vatan için şehit olmayı göze aldı. O gün ülkenin her yanından vatandaşlar vatan için bir olup, ülkemize sahip çıktı. Milletimizin o gün gösterdiği milli birlik ve beraberlik sayesinde düşmanlar yapamayacağını anlayınca sonunda pes etmek zorunda kaldı. Dolayısıyla bu duygu bir millete yıldırıcı güç olma özelliği kazandırır. Bu gücün önünde de düşmanlar en sonunda diz çöküp teslim olur.

Özetleyecek olursak bir ulusun gücü milli birlik ve beraberlikte gizlidir. Şayet her kesimden insan bu anlayışta olursa o milleti hiçbir düşman yenemez. Çünkü karşılarında yıkılmaz, sarsılma, çok sağlam bir irade bulacaklardır. Çünkü milli birlik ve beraberlik tek yumruk olup düşmanlara korku salmaktır. İçimizde ve dışımızda vatanı tehdit eden her şeye karşı göğüs germektir. Bizler de vatanımızı her türlü tehditten korumak adına milli birlik ve beraberlik duygusunu yaşatmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski