Sizce toplumumuzun gelişmesi ve ilerlemesi için neler yapılmalıdır? Yazınız.

Bu yazımızda sizce toplumumuzun gelişmesi ve ilerlemesi için neler yapılmalıdır, yazınız hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Bence toplumun gelişmesi için önce eğitime yatırım yapılmalıdır. Okur yazar sayısı ne kadar artarsa gelişme de o kadar artar. Vatandaşlarımızın okuyarak edineceği çok kazanım var. Mesela bunlar arasında anlayışlı olmak, üretkenlik, bilimsel faaliyetlere yönelme, sanayi ve teknoloji alanında yeterli donanıma sahip olma, turizmin ilerlemesi adına yapılacak geliştirmeler gibi önemli başlıkları sıralayabiliriz.

Ayrıca spor alanında da iyileştirmeler yapılmalıdır. Gençlerin ilgi alanlarına yönelik eğitim alabileceği kurumların sayısı çeşitlendirilmelidir. Bu sayede yeni nesiller büyürken birçok beceri öğrenir. İş hayatına atıldığında ise bir şeyler ortaya koyar. Yani boş ve işsiz olan biri kalmamalıdır. İşsizliğin önüne geçilmelidir. İş imkanlarının çoğaltılması da toplumda gelişmeye katkı sağlar. İlerlemek için de tabii ki sanayi, bilim, eğitim gibi alanlarda büyük çaplı projeler yapılmalı ve hayata geçirilmelidir. Bunun dışında kendi ülkemizin uçak, otomobil, ilaç üretimi gibi kendi toplumuna faydalı olabilecek konulara el atması gerekir. Zaten her şeyi kendimiz üretip piyasaya sürersek o zaman gelişme ve ilerleme bir şekilde sağlanır. Hem ürettiklerimizi yurt dışına ihraç ederiz. Böylece ekonomimiz daha çok canlanır.

Son olarak demek istediğim önce topluma iyi bir bakış açısı kazandırmalıyız. Bunun için gerekli konularda seminerler yapılmalıdır. Halkın bilgisi, görgüsü artırılmalıdır. Ufuk açıcı etkinlikler uygulanmalıdır. Üretim, tarım, ticaret alanlarında olanaklar daha iyi hale getirilmelidir. Böylelikle toplumumuzun her alanında gelişme ve ilerleme düzeyi artar.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski