Vatan savunması sizin için ne ifade ediyor?​

Bu yazımızda vatan savunması sizin için ne ifade ediyor hakkında kısaca söz edeceğiz.

Vatan savunması bizim için ülkenin tehlikede olduğunu bundan kurtulmak için kadın erkek herkesin millet olarak bir araya gelip vatanı savunmasını ifade ediyor. Örneğin geçmişte vatanımız zor zamanlar yaşamıştır. Düşman kuvvetlerin plan yaparak vatanımızın topraklarını kendi aralarında paylaştığı ve hareket geçtiği Kurtuluş Savaşı aklıma geliyor.

15 Temmuz'da darbecilerin vatanımızı ele geçirmek için kalkıştığı darbe girişimi aklıma geliyor. Böyle zamanlar tam da vata savunmasının en güçlü şekilde yapıldığı tarihlerdir. O zamanlarda yurdumuz büyük bir tehdit altında olmuştur. Milletimizin geleceği, hürriyeti söz konusudur. Düşmanlar istediğini yapmış olsa vatanımızın karanlık bir dönemde girerdi. Özgürlük ve bağımsızlığımızın elden giderdi. Bu sorunu kökten çözmek için tek çare vatan savunmasıydı. Milletimiz bunu bildiği için şartların çok zor olmasına rağmen birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ederek vatan savunması adına elinden gelen her şeyi yapmıştır.

Kısacası vatan savunması vatanın kötü durumdan kurtarmak adına milli birlik ve beraberlik anlayışı ile davranmak, birliğin verdiği gücü kullanarak düşmanları bozguna uğratmak anlamını ifade ediyor. Böyle olunca vatanı savunurken şehit olmayı göze almak, bu işin içinde ölüm ihtimali olmasına rağmen cesaretini ortaya  koymak da vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski