Bir bilim insanı olduğunuzu hayal ederek neler yapmak istediğinizi kompozisyon kuralları içerisinde yazınız.

Aranan soru şöyle: Bir bilim insanı olduğunuzu hayal ederek neler yapmak istediğinizi kompozisyon kuralları içerisinde yazınız.

Bir bilim insanı olduğumu hayal ettiğimde herkes gibi ben de dünyanın her yerindeki insanlara yarar sağlayacak etkili şeyler yapmak isterdim. Şu an için bunların en başında aşıyı bulmak geliyor içimden. Düşünsenize benim bulduğu aşı sayesinde herkes salgın hastalıktan kurtulacak. Yani böyle bir şey bulduğumu hayal etmek istiyorum. Buna bağlı olarak salgın bütün dünyada ortada kalkardı. Çok güzel bir şey olurdu kanaatimce.

Yapmak istediklerim arasında pek çok şey var. İnsanlara hayatı kolaylaştıracak ne gerekiyorsa onları yapmak isterim. Buluş yapmak ha dediğin an olmasa da yapıldıktan sonra herkesi kuşatacak iyi bir şey oluyor. Hiç tanımadığınız insanlara bile bir faydanız dokunuyorsa bundan daha güzel bir şey yoktur değil mi? Mesela her an farklı coğrafyalarda hortum, kasırga gibi afetler yaşanıyor. Birçok insan bunlara hazırlıksız yakalanıyor. Kimsi hayatını kaybediyor, kimi günlerce mahsur kalıp saatlerce kurtarılmayı bekliyor. Öyle bir şey yapmak isterdim ki bu kasırgayı birkaç saat öncesinden fark etsin ve insanları uyarsın. Böylece herkes gerekli önlemini alıp kendini koruma altına alırdı. Belki de hayatta kalmalarıyla başlarına kötü bir şey gelmesini önlemiş olurdum.

Sonuç itibariyle bir bilim insanı olmak öyle kolay değildir ama hayali bile çok güzeldir. Ben de böyle anlamlı bir hayale kapılarak herkes için daha güzel ve kolay bir hayatın kapısını aralamak isterdim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski