Anlayana Sivrisinek Saz Anlamayana Davul Az Kompozisyon

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az anlamını açıklayan bir kompozisyon yazısını kısaca ele aldık.

İnsanlar anlayışlı ve anlayışssız olarak iki kategoriye ayrılır. Anlayışlı olanlara ne deseniz hemen olumlu dönüşler alırsınız. Çünkü onlar ince ruhlu ve yapıcı tutumlarıyla daha uyumludur.

Anlayışsız insanlara ne deseniz boştur. Dediklerini pek umursamazlar. Sözleriniz anlayışsuz kişilerin bir kulağından girer diğerinden çıkar. Bu kapsamda anlayışsız insanlarla uğraşmak çok zordur diyebiliriz. Çünkü böyleleri saç baş yolduracak cinstendir.

Bazen bir iş gereği anlayışşız kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Siz ak dersiniz, o kara der. Onu ikna etmek ya da orta yolu bulmak için denemediğiniz yöntem, teknik kalmaz. Ama bir türlü onu kıvama getiremezsiniz. Siz ne kadar ıiuğraşsanız da anlamamakta inat eder. Sanki kasıtlı yapıyor sanırsınız. Böyle kişiler düşmsm başına diyebilirsiniz. Çünkü gerçekten anlayışsız kimselerle bir konu üzerine çalışmak, uzlaşmak ibsanı deli eder. Onların rahat ve boşvermiş tavrı karşısımda sinirlenmemek açık söyleyeyim elde değildir.

Sonuç itibariyle halden anlayan, iyi niyetli, karşısındakini önemseyen kişilerle görüşmek en çok istenilen şeydir. Onlarla çalışmak, görüşmek son derece keyif verir. Çünkü ne dediğinizi bir çırpıda anlarlar. Onları ikna etmek için çok farklı yollar denemeye gerek kalmaz. Lafınızı hemen anlar ve size uyum sağlarlar. Anlayışsız birine kafa patlatıp dil dökmektense böyle bir cümlenizi ilk dinlemede anlayan biriyle bir konu hakkında müzakere etmek her zaman için çok büyük bir şanstır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski